BLUS #8

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 8. udgave af foodservicemagasinet BLUS, som bærer temaet TRADITIONER & REVOLUTIONER.

LÆS MAGASINET NU

I denne udgave ser vi både tilbage og frem. Hvilke tendenser og traditioner har været med til at forme gastronomien gennem de seneste 100 år? Vi ser nærmere på de, som har haft modet til at springe ud og gøre noget nyt og uforventet.

Vi besøger bl.a. Agger Darling i det sydlige Thy nær Vesterhavet, hvor den tidligere Michelin-indehaver Nicolas Min Jørgensen nu driver en folkelig og farverig perle ude midt i ja... ingenting. Vi lægger også vejen forbi Merete Holst og The Lunchroom, som vil revolutionere kantinebranchen med en insisteren på, at den grønne og mere bæredygtige menu selvfølgelig kan mætte og smage, så fuglene synger.

Vi serverer selvfølgelig en række spændende opskrifter, som tager udgangspunkt i danske traditioner, men med en tidssvarende udtryk. Endelig får du artikler om de danske spisegæsters præferencer og vi tager til 100 års fødselsdag hos inco - Cash & Carry i Kødbyen. 100 år med sanseligt indkøb til køkkenerne i København og omegn! 

Læs magasinet online her eller få udleveret en flot, trykt udgave hos din grossist.

Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god fornøjelse.

Opskrift på Vol-au-vent med kalvebrisler og asparges

Tartelettens overmand er fundet...


Denne gang får du opskriften på vol-au-vent med kalvebrisler og asparges i sauce blanquette samt jomfruhummer.

Et nyt og frisk perspektiv på den traditionelle tartelet-servering. En rigtig forårsbebuder med friske asparges, jomfruhummer og brisler, som balanceres perfekt i den cremede sauce.


Se hele opskriften i det nyeste BLUS-magasin.

Kom med, når vi besøger The Lunchroom

The Lunchroom - Bæredygtig kantinemad


Merete Holst og The Lunchroom insisterer på, at velsmag og klimamål skal kunne forenes. Det skal ske ved løbende at fokusere på at bruge råvarer, som belaster klimaet mindst muligt uden nogensinde at gå ned på kvaliteten eller spiseoplevelsen. Som hun fortæller, så er "gastronomi en del af klima-udfordringen og derfor bør de også være en del af løsningen".


Se artiklen om The Lunchroom i BLUS magasinet

Opskrift på stegt spidskål med løvstikkesauce

Lækker sæsonopskrift med spidskål


Denne gang får du opskriften på spidskål med løvstikke, syltede sennepskorn og osten Karamelsten. En harmonisk og grøn lækkerbisken, hvor syrligheden spiller perfekt sammen med den runde smag af karamel fra den revne ost. Prøv den i dit køkken og døm selv.

Se hele opskriften i BLUS magasinet

Storby-cuisine i Sydthy - Velkommen til Agger Darling

Fra Århus og Michelin til Æ' Vesterhaw 


I den sydlige del af Nationalpark Thy, midt imellem hav, sø, skov og fjord, ligger naturskønne Agger. Agger er kendt for barsk natur og vindstød af stormstyrke, men nu også moderne mad. Centralt i Agger ligger nemlig en favorit blandt madelskere, Agger Darling, som drives af forhen-værende Michelin-kok Nicolas Min Jørgensen. Læs historien om Agger Darling og Nicolas' vesterhavsrevolution i BLUS magasinet.


Du finder hele artiklen om Agger Darling i BLUS-magasinet 
her

Tidligere udgivelser