Alverdens oste

til enhver lejlighed

Inspiration

Er du på udkig efter en ost fra et specifik land eller område, en laktosefri ost eller "bare" et godt tilbud på en lækker ost, så har vi altid et godt udvalg.

Det stopper selvfølgelig ikke dér fordi vi tilbyder blandt andet en halloumi eller, vegansk/plantebaseret ost, en ost til nachos, en puck ost, oste fra Arla Unika og Them. Primadonna oste, emmentaler, brie og burrata. You name it, we've got it.

Har du brug for hjælp til at vælge den rette ost til din vin eller osteplatte, så hjælper vi gerne med forslag. 

Udvalgte danske oste
Gå til toppen

 

Arla Unika ost

Arla Unikas produkter er udviklet i samarbejde med passionerede mejerister, eksperimenterende produktudviklere, dygtige kokke, baristaer og nytænkende iværksættere. Det er i det samarbejde, Arla finder inspiration og kompetencer til at udvikle nyskabende mejeriprodukter på højeste gastronomiske niveau.

En af dem er den populære Unika Gammel Knas, der er en nyfortolkning af Havarti.
En ost der overrasker i smag og strumtur, hvor ostens søde, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller.

Vi tilbyder en lang række ost fra Arla Unika-serien. 

 

Gode oste fra Them

"Der skal god mælk og godt håndværk til at lave god ost. Det har vi holdt stædigt fast i siden 1888". - Them Andelsmejeri

En af de gode Them oste, vi har i sortiment, er en ren og fyldig klassisk mellemlagret gul ost med en fyldig smag.
Osten er halvfast med en blød og smidig konsistens, som tiltaler de fleste. 

 

Vesterhavsost og Thyborøn rav 

Mælken til Vesterhavsosten kommer fra vores landmænd, som alle bor helt ude ved Vesterhavet, .sådan beskrives Vesterhavsosten ofte! 

Osten produceres i Thise men lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo. Den salte luft der blæses ind på lagret, er med til at give osten sin karakter. En fast ost med en let nøddeagtig smag.

ØKOLOGISK VESTERHAVSOST CA. 500 G
vnr. 308408

Thyborøn rav ost er lavet af mælk fra Thyborøn egnen. Osten er fast i konsistensen uden at være tør, og med en mild men fyldig smag.

Fun & true fact: Osten er dedikeret til Rav-Åge, Danmarks første miljøaktivist. Han boede i Thyborøn og han tog kampen op mod forureningen fra kemi-virksomheden Cheminova i 1950’erne.

ØKOLOGISK THYBORØN RAV OST CA. 1,5 KG
vnr. 43014

 

Naturmælk
Forhandles i København og Glostrup

"Der er ikke mange steder tilbage i Danmark, hvor man laver oste i hånden efter gammeldags teknikker og håndværktraditioner. Men det gør man på Naturmælk – det kan smages" - Naturmælk

Røde Kristian er en økologisk, mellemblød og aromatisk ost, med en spiselig kitmodnet naturskorpe. Osten er karakteriseret ved en nøje balance mellem smag og konsistens, der gør hver enkelt bid til en udsøgt fornøjelse. Eller forkælelse, om man vil.

BIODYNAMISK RØDE KRISTIAN 50+ CA. 1,5 KG
vnr. 173283

Alverdens oste
Gå til toppen

 

Fransk ost fra Falengreen

Vores leverandør, Falengreen arbejder tæt sammen med europæiske producenter og kan derfor tilbyde et bredt udvalg af kvalitetsfulde oste. Derfor finder du selvfølgelig et stort udvalg i inco butikkerne.

Heriblandt Saint Agur, der er en yderst cremet blåskimmelost, som stammer fra den lille franske by Bauzac i det centrale Frankrig.
Ligger i toppen af superligaen af blåskimmeloste. Ostens smag er et perfekt samspil mellem sødme og styrke. Den er knap så skarp i smagen som mange andre blåskimmeloste, men mere rund og flødeagtig.

SAINT AGUR PORTION 60+ 125 G
vnr. 171977

 

Italienske klassikere fra Cheport Cheese

Ricotta, mascarpone og Grana Padano er blandt de mange italienske oste, vi har på hylderne.

Grana Padano produceres af upasteuriseret komælk og er under kontrol af konsortiet for Grana Padano, som skal godkende osten før den kan sælges som Grana Padano og få brændemærket på skorpen. Konsistensen er fast og let smuldrende. Smag og duft er mild og aromatisk. Let at rive over pastaretter. Osten har den eftertragtede DOP-betegnelse.

BONI GRANA PADANO 10- 12 MDR.
vnr. 320106 / 328311

 

Spansk Iberico

Den relativt store mængde komælk giver Iberico volumen, gede- og fåremælken gør den pikant og aromatisk.
Tip: Et glas Moscatel eller hedvin er gode ledsagere til denne spanske ost.

DE-LA-HUZ IBERICO 4 MDR. 50+ 
CA. 3,25 KG
vnr. 231414

 

Hollandsk Prima Donna

Prima Donna Bio er en ekstra hård ost, lavet af 100% økologisk markmælk* fra køer, som græsser på enge i Holland. Fremstilles uden brug af farvestoffer, aromaer eller konserveringsmidler.

Med en lagring på minimum 6 måneder har osten de karakteristiske proteinkrystaller, som kendetegner Prima Donna, samt en delikat, nøddeagtig smag. Brug osten som en del af tapasbordet, som en snack eller i madlavningen.


*Markmælk stammer fra landbrug, hvor køerne er på græs mindst 120 dage om året, mindst 8 timer om dagen fra forår til efterår.

PRIMA DONNA ØKO 45+ 
CA. 2,5 KG
vnr. 338395

PrimaDonna føres i flere varianter og størrelser.

Klassiske ostetyper
Gå til toppen

Et udvalg af vores mange varianter

Vi har kilovis af ost på hylderne fra hele verden. Friskost, hård og blød ost, halvfaste og skæreost. Herunder har vi samlet et udpluk af brier, emmentaler, cheddar, fåre- og gedeoste, mozzarella, skiveost og salatost i tern. Vi har mange flere i butikkerne. Søger du noget, så sig det til os.

Brie

Økologisk brie fra Naturmælk, Hårbølle brie fra Møn og Wernerssons Brie de Meaux.

Se udvalg (kræver login)
 

Emmentaler

Her finder du blandt andet Falengreens Emmentaler i blok, Paysan Breton og en 400 g Président Emmentaler.

Se udvalg (kræver login)
 

Cheddar

Fra vores leverandør, Wernerssons, har vi blandt andet de engelske Ilcheser, der cheddar ost af rigtig god kvalitet.

Mexicana er blandet med chili og mexicanske krydderier. Anvendes som spicy tilbehør i madlavningen eller som det "stærke" islæt på ostetallerken. Går godt sammen med mørk øl. Applewood har en smag af røg fra æbletræ og en blød konsistens. Gør sig godt på ostebordet.

MEXICANA CHEDDAR CA. 1,5 KG
vnr. 172086

APLEWOOD CHEDDAR CA. 1,5 KG
vnr. 209051

Føres også i plantebaserede varianter á 200 g 

 

Fransk gedeost

Soignon Chèvre fra Frankrig er en ægte klassiker på ostebordet. Chèvre betyder ged på fransk og er den samlede betegnelse for fransk gedeost.

Den klassiske Chèvre gedeost rulle passer perfekt på ostetallerkenen, i madlavningen eller i salaten. Den har en mild, frisk og let syrlig smag med hvidskimmel.

SOIGNON CHÈVRE GEDEOST 1 KG
vnr. 333887

 

Fåreost

Vi har fundet nogle spanske og italienske fåreoste i sortimentet og sat en endnu skarpere pris hele april.

Fx den spanske Garcia Baquero Manchego Dop fåreost, der har lagret 3-6 mdr. En velsmagende fastost, der pga fåremælken har en let pikant, salt smag, som de fleste sætter pris på. 

Eller hvad med den italienske Pecorino Collesardo Su Sardu, der smager fantastisk når den smeltes på fjerkræ med soltørrede tomater og urter fra Provence eller som bordost med en marmelade eller kastanjehonning.

 

Plantebaseret ost

Vores mange plantebaserede varer inkluderer naturligvis også veggie oste, der kan erstatte indslagene på den traditionelle osteanretning.

Fx den cremede Applewood Vegan med røget smag eller Mexicana Vegan, der med en smag af krydderier, jalapeños og chili giver et "kick" til en planterig servering.

Begge oste har god smelteevne og er kilde til både calcium og B12

Tilbehør

Gå til toppen

 

Jacob's æske med okstekiks "The selection" indeholder assorterede kiks, der er det perfekte knasende tilbehør til gode oste.

I æsken er der 8 kiksevarianter (300 g) fra The Baker Brothers i England.

JACOB'S KIKS 300 G
vnr. 343788

Mange flere og mange andre varianter findes i butikkerne. 

 

Gode vine til gode oste

Mange nyder et godt glas vin, som ledsager til en lækker osteanretning efter et dejligt måltid.

Klik på knappen herunder og find den bedste rødvin, hvidvin, portvin, rosé og mousserende vine til din osteanretning.

Dygtigt personale står også altid klar i vores vindafdelinger, hvis du har brug for hjælp til at finde lige præcis dén vin der passer til din menu og budget.