Vertical farming!

Kort sagt, betyder vertical farming, at afgrøder dyrkes i vertikale lag helt uden brug af jord.

Få svar på alt du skal vide om vertical farming og Nextfood nedenfor.

Styr på teknikken

Der er forskellige teknikker, som er kendetegnet ved vertical farming:

  • Aeroponics: Dyrkning af afgrøder direkte i luften i en lukket atmosfære (”overdækkede kamre”), hvor næringsstoffer tilføres gennem rødderne.
  • Hydroponics: Alle næringsstoffer som afgrøden fodrer sig med, er fortyndet i vand, hvor rødderne forbliver nedsænket i vandet i en slags blanding af næringsstoffer. 

Der er fordele og ulemper ved begge produktionsformer, men tanken er grundlæggende, at der bruges langt mindre vand, end ved traditionel dyrkning, og at anvendelse af gødning og pesticider er næsten lig nul. 

 

Nextfood anvender

Vores leverandør Nextfood dyrker afgrøderne AEROPONICS, som også siges at være mere produktiv end Hydroponics, da afgrøderne som er dyrket Aeroponics udvikles i luften, hvilket gør det nemmere for afgrøden at absorbere ilt. Og i dét afgrøden dyrkes i et lukket miljø, er den mindre modtagelig for fremmede partikler, som kan beskadige høsten. 

Vil du vide mere?

Hvor meget vand anvendes?
Nextfood anvender ca. 12 liter vand mindre end ved traditionel dyrkning af afgrøder.

Kan man dyrke alle former for grønt vha. vertical farming?
Teknisk set ja! Nextfood har testet over 45 forskellige afgrøder og eksperimenterer og udvikler på daglig basis.

Hvornår høster man?
Man er ikke sæsonafhængig, da produktionen foregår i et lukket miljø/overdækket kammer, så derfor kan man dyrke og høste året rundt.

Hvordan smager afgrøderne?
Når man dyrker vertical farming, er der lagt vægt på smag. Afgrøderne har de mest optimale vækstforhold, og bliver fulgt nøje vha. teknisk overvågning og høstet, når afgrøden er på sit højeste, både hvad angår sprødhed og smag.

 

 

Er afgrøderne fra Nextfood økologiske?
EU's økologiske lovgivning påskriver at, der skal være jord i en fødevareproduktion, og da Nextfood netop dyrker UDEN tilstedeværelsen af jord, kan man ikke kalde denne form for produktionsmetode for økologisk (endnu). Lovgivningen indenfor området i US og Singapore har dog netop givet tilladelse til at kalde vertical farming for økologisk fremstillet. Men faktum er, at afgrøderne fra Nextfood er fri for pesticider og GMO, så på den måde forstået, kan man sige, at afgrøderne er fri for kemikalier.

Hvordan er afgrøderne pakket?
Nextfood anvender PET plastik, efter høstning og til videresalg. Det er både hygiejnisk og opleves som modstandsdygtig over for mikroorganismer, således en længere holdbarhed kan sikres. PET-plastik er nemt at genanvende og meget bæredygtigt, da det netop kan genanvendes igen og igen.

 

Afgrøder pakket i genanvendt plast 

Vi får løbende nye varer på hylderne, så hold øje med udvalget i butikkerne. 

Hvordan er afgrøderne pakket?

Nextfood anvender PET plastik, efter høstning og til videresalg. Det er både hygiejnisk og opleves som modstandsdygtig over for mikroorganismer, således en længere holdbarhed kan sikres.
PET-plastik er nemt at genanvende og meget bæredygtigt, da det netop kan genanvendes igen og igen.

 

Basilikum 300 g

vnr. 327803

Pris: 

79,99 pr. bk.

Basilikum 75 g

vnr. 327804

Pris: 

22,99 pr. bk.

Thai basilikum 75 g

vnr. 327805

Pris: 

22,99 pr. bk.

Koriander 75 g

vnr. 327806

Pris: 

22,99 pr. bk.

Dild 75 g

vnr. 327807

Pris: 

22,99 pr. bk.

Kørvel 75 g

vnr. 327808

Pris: 

22,99 pr. bk.

Persille bredbladet 75 g

vnr. 327809

Pris: 

22,99 pr. bk.