Glæd dig til konkurrencer, underholdning, super jubilæumstilbud og meget meget mere, når inco i Kødbyen fylder 100 år.

Vi opdaterer jubilæumssiden hele tiden - så hold godt øje!

Gælder i alle tre butikker (til d. 31. januar)

Gælder i alle tre butikker (til d. 31. januar)

Gælder i alle tre butikker (til d. 31. januar)

Gælder i alle tre butikker (til d. 31. januar)

Vores historie

Gennem årene er vores kundegruppe blevet udvidet og tæller i dag bl.a. slagtere, caféer, bagere, restauranter, foodtrucks, cateringfirmaer, kantiner samt andre erhvervsdrivende med et cvr nr. 

Det hele startede i 1922 i Kødbyen på Vesterbro i København...

1922

inco bliver stiftet som et andelsselskab d. 1. januar 1922 af en gruppe høkere

I 1922 går en gruppe høkere sammen for at stifte en indkøbsforening og inco navnet blev en realitet. De ønskede at importere amerikansk svinekød til Danmark, da svinekød på det tidspunkt var en mangelvare i Europa.

Idéen viste sig at være bæredygtig og sidenhen blev foreningens formål at indkøbe og opnå stordriftsfordele inden for andre varegrupper end kød, nemlig tørvarer, emballage og konserves. 

 

FUN FACT

I 20’erne var retter med kødfars i høj kurs, også i de private danske husstande. Kødhakkeren, som blev tilgængelig i den brede befolkning omkring 1900 tallet, gør det nemt at lave fx postej og frikadeller. (kilde: Nationalmuseet)

1934

Kødbyområdet indvies (og inco flytter ind som lejer)

I 1934 indvies Københavns nye kød- og flæskehal i den Hvide Kødby på Vesterbro. Her handlede slagterne med kommissionærerne på nordens største marked for kød- og flæsk og området er stadig, præcis som dengang, det centrale marked for handel med kød- og flæsk i København (og sidenhen med udvidelse af andre varegrupper).

inco flytter ind som lejer og en københavnsk legende er skabt. 

1960'erne

inco indfører kundenumre, da andelen af andelshavere stiger

Er du kunde i inco, så ved du, at du skal have et kundekort for at kunne handle. Men sådan var det ikke til at begynde med, men som flere og flere medlemmer kom til, var man ”nødt” til at indføre et nummersystem og det skete i løbet af 1960’erne.

Hos os er du et nummer, men du er et vigtigt nummer, da vi via dit kundenummer kan kontakte dig i tilfælde af tilbagekaldelser af fødevarer. Netop vores professionelle håndtering af tilbagekaldelser har vi altid været kendt for, således du trygt kan handle hos os.

Har du ændringer til dine kontaktoplysninger, så husk at informere os. Det kan du gøre lige her: København/Glostrup eller Aarhus

 

FUN FACT

Kundenr. 1 i inco tilfaldt daværende Slagtermester Leon ”Munken” Munk. Kundenummeret overgik dog til tid og evighed til æresformand Slagtermester Bjarne Juhl, da ”Munken” blev direktør i inco kød i 1969.

 

 

1967

inco etablerer selvbetjeningslager til videresalg og produktion ex kød

Selve Cash & Carry tankegangen som vi kender i dag etableres (dette gælder dog ikke for kød).

Kundegrupper som slagtere, fiske- og ostehandlere kan nu købe deres varer i inco, som de skal bruge til videresalg, produktion og den daglige drift. Siden da har mange flere kundegrupper fået sin daglige gang i vores butikker.

Hvis du ikke er kunde hos os endnu, så kan du nemt blive det lige her. Du skal blot være cvr registreret. 

FUN FACT:

I daværende tilbudsaviser oplyste inco et forslag til udsalgspris, så varen kunne videresælges til en rimelig markedspris.

1968

inco Kød etableres

inco’s kødafdeling ”inco Kød” etableres, så der kan serviceres til de mange slagtere, der siden 1967 havde fået deres daglige gang i butikken i Kødbyen. Slagterne var på daværende tidspunkt vores største kundegruppe.

Læs mere om nogle af de services, vi tilbyder i vores kødafdelinger

Husk at du altid kan tage fat i os, hvis du har spørgsmål til kødtype, udskæring m.m. Vi er til for dig!

FUN FACT:

I 1991 blev det sidste kreatur slagtet i selve Kødbyen.

 

1980

inco samler alle aktiviteter under ét tag i Flæskehallen i Kødbyen

inco havde gennem tiden flere lokationer fordelt rundt i Kødbyen, men i 1980 samles alle aktiviteter under ét tag i Flæskehallen i Kødbyen og blev inco butikken, som vi kender i dag.

 

BONUS INFO

I starten af 2022 vil den store ombygning og omrokering af varer i inco i Kødbyen være færdig og du vil blive mødt af en ny, større og bedre butik. Så glæd dig, vi er snart færdige med at genere dig med vores byggerod

1994

inco indfører fysiske kundekort

Hvor man før i tiden blot oplyste sit kundenummer, når man skulle betale, går man i 1994 over til at få et fysisk kundekort. Kortet indføres som en sikkerhedsforanstaltning (for at undgå misbrug) og den dag i dag, værner vi stadig meget om sikkerheden ift handel i vores butikker.

I butikkerne i Kødbyen og Glostrup kan du vælge om du vil have et fysisk kundekort eller som en app på din tlf.

Har du ikke allerede vores kundekort app, så skriv til os her 

 

BONUS INFO

I løbet af 2022 lancerer vi en helt ny app, med masser af smarte features, så du kan godt begynde at glæde dig.

1999

inco går på www som den første fødevaregrossist i Danmark

Internettet er i 90´erne komme for at blive og inco får som den første fødevaregrossist i Danmark egen hjemmeside, nemlig www.inco.dk. Siden hedder stadig inco.dk, hvor du her kan holde dig opdateret om vores onlinesortiment, nyheder, åbningstider, veggiesortiment og meget meget mere.

Vil du fx vide mere om vores CSR-strategi, egenkontrol og samhandelsbetingelser, så se mere her

FUN FACT:

Vores tidligere slogan var: Specialfødevarehandelens Gastronomiske Mekka – i dag bruger vi mest: Når du handler i inco, handler det om dig og sådan har det været siden 1922.

 

2004

inco Kød sammenlægges med inco Cash & Carry

Gennem vores 100 år har vi løbende udvidet vores virke og optimeret vores forretningskoncept. I 2004 sammenlægges inco Kød divisionen med inco Cash & Carry delen, og inco i Kødbyen som du kender i dag, er på plads.

Vi har over 33.000 varenumre i vores sortiment og flere kommer løbende til. Skulle der være noget, du ikke kan finde, så tag endelig fat i os, så gør vi alt for at skaffe det hjem til dig. Find kontaktinfo på alle afdelinger lige her

 

FUN FACT

Vi har altid haft div. rengørings-og desinfektionsmidler på hylderne, da det er helt almindeligt, når man arbejder i et køkken, men hvem havde forestillet sig, at de skulle blive blandt vores mest solgte varer i 2021.

2005

inco i Kødbyen introducerer selvscan for alle kunder

Selvom vi er 100 år, har vi altid været med på beatet.

I 2005 var vi blandt de første, som introducerede håndscannere, så man selv kunne vælge om man ville scanne sine varer, mens man handlede eller lade en inco medarbejder gøre det i kasselinjen.

I vores butikker kan du se vores varer, men det kan du også online. Det kræver blot et password, og det kan du få lige her 

 

FUN FACT

I ”gamle” dage blev ens kundenummer råbt op af en kassemester, der sad ved en forhøjet skranke (også kaldet hovedkassen) og herefter gik man op til ham og betalte.

2007

inco i Aarhus åbner

D. 22. oktober 2007 står den helt nyopførte bygning i Tilst ved Aarhus færdig og der er nu inco butikker på både Sjælland og i Jylland. På hylderne i butikken finder du et stort udvalg af bl.a. fisk, kød, mejerivarer og vin & spiritus.

FUN FACT:

Fiskeafdelingen i Aarhus fylder hele 243 kvm, så vi er ret sikre på, at du til hver en tid kan finde en masse frisk fisk og skaldyr i fiskedisken.

2009

incos distributionsafdeling flytter fra Flæsketorvet til Brøndby

inco har gennem årene udvidet sig til at også at levere varer. Afdelingen for dette vokser sig til en distribution af fødevarer til store dele af restaurationsbranchen.

I 2009 fraflytter distributionsafdelingen Flæsketorvet og får nu adresse på Park Allé i Brøndby.

 

BONUS INFO

Det er på dén adresse man nu finder AB Catering København

2011

inco bliver en del af Dansk Cater

I 2011 bliver inco butikkerne opkøbt af Dansk Cater og får dermed en helt ny familie, bl.a. de to søsterselskaber: AB Catering og BC Catering, som begge er distributionsvirksomheder. AB og BC har afdelinger i hele Danmark.

 

 

2012

inco bliver ISO 22000-certificeret

I 2012 bliver inco ISO 22000 certificeret, hvilket er et bevis på, at vi efterlever alle krav til fødevaresikkerhed stillet ved lovgivning, myndigheder og af kunder. Vi har en kompromisløs tilgang til fødevaresikkerhed, hvilket er udgangspunktet i alt, hvad vi foretager os.

Det SKAL nemlig både være trygt og sikkert at handle i alle vores butikker. 

 

BONUS INFO

Vi har vores egen kvalitetsafdeling, som sørger for at alle krav, regler og retningslinjer vedr. fødevaresikkerhed bliver overholdt.

2016

inco i Glostrup åbner

inco i Glostrup slår dørene op d. 16. august 2016 og vi har nu 3 butikker på landsplan. Butikken er placeret på Ejby Industrivej 111 hvortil der er nem tilkørsel fra motorvej og masser af parkeringsmuligheder.

I samme moment byder inco nu alle med et CVR nr. velkommen til vores butikker.

BONUS INFO

I butikken i Glostrup findes der kun håndscannere, så du kan foretage din handel enkelt og effektivt. Men bare rolig, der er altid en inco medarbejdere i butikken, du kan få hjælp af, hvis der er brug for det.

2016

inco bliver ISO 14001 og MSC/ASC-certificeret

I 2016 får vi også endnu nogle vigtige certificeringer, nemlig ISO 14001 og MSC/ASC.

  • ISO 14001 er en miljøledelsesstandard med fokus på miljøforhold og bæredygtighed.
  • MSC/ASC er mærkninger, der sikrer fiskeri/fiskeopdræt efter bæredygtige principper.  

Du kan læse meget mere om vores politikker, mærkninger og certificeringer lige her

2019

inco i Kødbyen bliver Kgl. Hofleverandør

I 2019 kom inco i Kødbyen i rigtig fint selskab, vi blev nemlig udnævnt til Kgl. Hofleverandør. Det er virkelig en udnævnelse vi er stolte af, og meget beærede over at være tildelt.

 

BONUS INFO

Titlen tildeles for en periode på 5 år, hvor Hoffet derefter vurdere om betingelserne stadig er opfyldt. Direktør-, ejer- og tronskifte kan også påvirke, om titlen kan beholdes. Vi håber selvfølgelig at kunne have den fine titel mange år frem.

2022

inco i Kødbyen fylder 100 år

Så blev det 2022 og inco i Kødbyen kan fejre 100-års jubilæum. Vi er så glade, stolte og beærede over at have haft, og stadig have, en så stor rolle på den danske madscene. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at drive din forretning i mange, mange år endnu.

 

BONUS INFO

I forbindelse med vores 100-års jubilæum fik vi tegner Lars Refn til at lave denne flotte illustration til os.

Tegningen beskriver vores 3 butikker, vores kundesegmenter og ikke mindst vores inco Gubbe, som vi kalder vores figur, som oprindeligt var lavet af en slagter, men som sidenhen er blevet reformeret til også at ligne en bager, konditor eller kok – alt efter øjnene som ser.