Glæd dig til konkurrencer, underholdning, super jubilæumstilbud og meget meget mere, når inco i Kødbyen fylder 100 år.

Vi opdaterer jubilæumssiden hele tiden - så hold godt øje!

Minimesser

I hele 2022 afholder vi minimesser i både København og Glostrup så sæt kryds i kalenderen allerede nu 

 

Kom til vores minimesser

I anledning af inco i Kødbyens 100 års jubilæum inviterer butikken i Kødbyen og i Glostrup hver måned i 2022 til minimesse, hvor vores leverandører står klar med masser af inspiration, nyheder og ikke mindst messetilbud. 

Vi har gjort det nemt for dig, da vi afholder det over to dage; den ene dag i Kødbyen og den anden dag i Glostrup med samme set-up, så du bestemmer selv hvilken butik, du ønsker at besøge. 

 

 

 

Se kommende minimesser

Tak til vores dejlige kunder!

Uden alle vores gode og trofaste kunder, havde vi ikke kunne fejre 100 års jubilæum. Så tusinde tak skal lyde til alle jer, der hver dag gør vores hverdag helt fantastisk.

Læs her hvad nogle af vores gode kunder siger om os:

”Jeg er super glad for at handle i inco, af flere årsager.
Jeg startede med en madvogn for 4,5 år siden, og da var inco det første sted jeg kom til. Jeg oplevede en butik som er super serviceminded og med kæmpe vare sortiment. Og ikke mindste vare af høj kvalitet.
Jeg fik hurtigt hjælp og gode relationer til de forskellige afdelinger.
Første klasses service, om det er fysisk i butikken eller når min dygtige sælger lige ringer ang. tilbud, eller bare for at gøre mig opmærksom på de varer jeg handler.
De gange jeg har stået i en akut situation,  har Linda altid været hjælpsom.
De nære relationer til de forskellige afdelinger er super vigtig for mig, den sparring man får med medarbejder er helt unik.
I dag har jeg en større fysiske butik, og er stadige glad for at komme i Inco.”

Det lille Køkken

”Grunden til at jeg handler i Inco Glostrup er at de er så søde, nærværende og hjælpsomme. Alle medarbejdere sætter sig ind i hvad jeg bruger, og kender ens behov og forretning. De siger til hvis de har gode tilbud på netop mine varer og hjælper gerne med gode ideer.

Jeg er bare vild med dem, og elsker at komme på besøg der. ”

Jakobsens Pita

Jubilæumsopskrifter - En gastronomisk tidsrejse

I anledningen af inco i Kødbyens 100 års jubilæum har vi i samarbejde med koncernes Gastronomiske konsulent Søren Kyed udarbejdet
en række opskrifter med afsæt i årene fra 1922 op til 2020’erne.

Opskrifterne lanceres løbende og vil afslutningsvis munde ud et opskriftskatalog med alle opskrifter. Billederne er taget forskellige steder i inco i Kødbyen, så mon ikke lokation kan genkendes!

 

Jubilæumsopskrift 1920´erne

Postej af Bertels gris med syltede rødbeder, sennep og peberrod

Med stærk stigende svineproduktion lærte danskerne sig at bruge de dele af svinet, der ikke blev solgt som bacon til englænderne. I denne sammenhæng blev farsretter et yndet indslag på danske spiseborde.

Farsretter havde tidligere været meget tidskrævende at fremstille, da man møjsommeligt skulle skrabe kødet med en kniv, men da kødhakkeren omkring år 1900 blev tilgængelig for den brede danske befolkning, kom der andre "boller på suppen". Nu kunne danske husmødre – for det var stadig altovervejende hende, der stod for madlavning i hjemmet – for første gang give sig i kast med farsproduktion uden, at det ville kræve en halv dags arbejde.

(Kilde: Det Kgl. Bibliotek)

 

Jubilæumsopskrift 1930´erne

Ærtekotelet med syltede løg og mynte

I løbet af 1920’erne begyndte internationale ernæringseksperter at identificere en række vitaminer i vores mad. Det betød, at man dels begyndte at interessere sig for, hvad maden konkret indeholdt af næringsstoffer og at man lagde sig ekstra meget i selen for ikke at ødelægge madens næringsstoffer gennem kogning og stegning.

I praksis betød det, at vi så den første egentlig rawfood-bølge herhjemme. Gryden og panden skulle skiftes ud med rivejern og hakkebræt, og vi skulle spise langt flere slags grøntsager, end vi tidligere havde gjort. I den forbindelse blev kålen særlig populær. Den kan nemlig som én af de eneste råvarer spises rå året rundt i Danmark fordi den tåler frost.

(Kilde: Det Kgl. Bibliotek)   

 

Jubilæumsopskrift 1940´erne

Konserves med grillet citron og mayonnaise med ristet gær

I 1941 indførtes en konserveslov, der bragte mange betydelige fremskridt, bl.a. skulle konservesdåser være forsynet med navn og adresse. Samtidig blev der også indført et kontrolnummer på fiskekonserves.

(Kilde: Beauvais)  

 

Jubilæumsopskrift 1950´erne

Hotdog med purløgsmayonnaise

Efter verdenskrigens afslutning blev mange amerikanske retter meget populære og bl.a. fænomenet ”hotdog” kom på manges læber. Samtidig havde pølsevognen sin storhedstid i 50’erne til 70’erne og hos enhver ”Café Fodkold” kunne du få en hotdog. 

 

Jubilæumsopskrift 1960´erne

Stjerneskud

Den ukronede dronning af smørrebrød Ida Davidsen opfinder ”Stjerneskuddet”, da kosmonauten Jurij Gagarin besøger København i 1962. Den legendariske ret, som pynter på enhver tallerken er lige så populær nu, som dengang. 

 

Jubilæumsopskrift 1970´erne

Indbagt mørbrad med Hasselbachkartofler og salat med mormordressing

Danmarks første mærkevaregris lanceres og den får navnet Antonius grisen. I Dansk Cater har vi også vores helt egen mærkevaregris, nemlig Bertels grisen, som er danske øko grise, der lever det gode bæredygtige grise-liv hos Hestbjerg Økologi ved Holstebro. 

 

Jubilæumsopskrift 1980´erne

Lørdagskylling med bagt kartoffel og agurkesalat

Lørdagskyllingen holdt sit indtog på de danske middagsborde og en klassiker var hermed født. Retten var nem, da man blot tog foliebakken direkte fra fryseren og satte i ovnen. Denne gang har vi dog kræset lidt mere for kyllingen, og dét kan smages.

 

Jubilæumsopskrift 1990´erne

5 østers med tilbehør

I 1990’erne var nøgleordet ”Fusionskøkkenet” og der blev i dén grad fusioneret og eksperimenteret i alle retninger med både råvarer og kogekunst fra forskellige lande, især fra det asiatiske og sydeuropæiske køkken. Her har vi fusioneret østers med forskelligt tilbehør fra vores store sortiment, med smage, som kan overraske selv de mest traditionelle ganer.

 

Jubilæumsopskrift 2000´erne

Olivensphere

Det ikke så mundrette ord, Molekylær gastronomi, dukker op i 2000’erne. Det betyder kort og godt, at man via øget kendskab til kemiske og fysiske processer i madlavningen, kan nytænke både tilberedningsmetoder og brugen af råvarer. ”Sphere” er en af de mest ikoniske retter fra den legendariske spanske restaurant ”elBulli” og herunder lavet i en oliven version.

 

Jubilæumsopskrift 2010´erne

Makrel med agurk, kærnemælk, peberrod og ramsløg

2010’erne rammes vi af det Nordiske Køkken og vi går tilbage til rødderne. Dette resulterer i retter baseret på råvarer og traditioner fra Norden, som bruges til at kreere naturlige og elegante retter. Retter som var med til at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort og i en elite, som vi stadig den dag i dag, er i toppen af. 

 

Jubilæumsopskrift 2020´erne

Mazarintærte med bælgfrugter og linsekrokant

Bæredygtighed og grønne retter drøner med fuld kraft ind i 2020’erne. Ord som plantebaserede retter, Veggie, bælgfrugter og bæredygtighed kommer på alles læber og bliver en stor del eller ligefrem hele dele af portionen på tallerkenen. Og også vores eget vareudvalg indenfor disse kategorier vokser med lynets hast.   

 

Jubilæumsopskrift med fremtidsinspiration

Gulerødder bagte med kaffe, Fuegobønner og sauce med ristet brød samt kumquats

 Det er svært at spå, og især om fremtiden. Men vi er sikker på, at kompasset drejer mod en mere og mere bæredygtig retning, hvor der er stor fokus på et minimum af madspild, en plantebaseret livsstil og en bæredygtig tankegang. Som fx i denne ret, hvor der både er brugt bælgfrugter og grøntsager, samt restprodukter i form af kaffegrums og gammelt brød.

1922

inco bliver stiftet som et andelsselskab d. 1. januar 1922 af en gruppe høkere

I 1922 går en gruppe høkere sammen for at stifte en indkøbsforening og inco navnet blev en realitet. De ønskede at importere amerikansk svinekød til Danmark, da svinekød på det tidspunkt var en mangelvare i Europa.

Idéen viste sig at være bæredygtig og sidenhen blev foreningens formål at indkøbe og opnå stordriftsfordele inden for andre varegrupper end kød, nemlig tørvarer, emballage og konserves. 

 

FUN FACT

I 20’erne var retter med kødfars i høj kurs, også i de private danske husstande. Kødhakkeren, som blev tilgængelig i den brede befolkning omkring 1900 tallet, gør det nemt at lave fx postej og frikadeller. (kilde: Nationalmuseet)

1994

inco indfører fysiske kundekort

Hvor man før i tiden blot oplyste sit kundenummer, når man skulle betale, går man i 1994 over til at få et fysisk kundekort. Kortet indføres som en sikkerhedsforanstaltning (for at undgå misbrug) og den dag i dag, værner vi stadig meget om sikkerheden ift handel i vores butikker.

I butikkerne i Kødbyen og Glostrup kan du vælge om du vil have et fysisk kundekort eller som en app på din tlf.

Har du ikke allerede vores kundekort app, så skriv til os her 

 

BONUS INFO

I løbet af 2022 lancerer vi en helt ny app, med masser af smarte features, så du kan godt begynde at glæde dig.

1999

inco går på www som den første fødevaregrossist i Danmark

Internettet er i 90´erne komme for at blive og inco får som den første fødevaregrossist i Danmark egen hjemmeside, nemlig www.inco.dk. Siden hedder stadig inco.dk, hvor du her kan holde dig opdateret om vores onlinesortiment, nyheder, åbningstider, veggiesortiment og meget meget mere.

Vil du fx vide mere om vores CSR-strategi, egenkontrol og samhandelsbetingelser, så se mere her

FUN FACT:

Vores tidligere slogan var: Specialfødevarehandelens Gastronomiske Mekka – i dag bruger vi mest: Når du handler i inco, handler det om dig og sådan har det været siden 1922.

 

2004

inco Kød sammenlægges med inco Cash & Carry

Gennem vores 100 år har vi løbende udvidet vores virke og optimeret vores forretningskoncept. I 2004 sammenlægges inco Kød divisionen med inco Cash & Carry delen, og inco i Kødbyen som du kender i dag, er på plads.

Vi har over 33.000 varenumre i vores sortiment og flere kommer løbende til. Skulle der være noget, du ikke kan finde, så tag endelig fat i os, så gør vi alt for at skaffe det hjem til dig. Find kontaktinfo på alle afdelinger lige her

 

FUN FACT

Vi har altid haft div. rengørings-og desinfektionsmidler på hylderne, da det er helt almindeligt, når man arbejder i et køkken, men hvem havde forestillet sig, at de skulle blive blandt vores mest solgte varer i 2021.

2005

inco i Kødbyen introducerer selvscan for alle kunder

Selvom vi er 100 år, har vi altid været med på beatet.

I 2005 var vi blandt de første, som introducerede håndscannere, så man selv kunne vælge om man ville scanne sine varer, mens man handlede eller lade en inco medarbejder gøre det i kasselinjen.

I vores butikker kan du se vores varer, men det kan du også online. Det kræver blot et password, og det kan du få lige her 

 

FUN FACT

I ”gamle” dage blev ens kundenummer råbt op af en kassemester, der sad ved en forhøjet skranke (også kaldet hovedkassen) og herefter gik man op til ham og betalte.

2007

inco i Aarhus åbner

D. 22. oktober 2007 står den helt nyopførte bygning i Tilst ved Aarhus færdig og der er nu inco butikker på både Sjælland og i Jylland. På hylderne i butikken finder du et stort udvalg af bl.a. fisk, kød, mejerivarer og vin & spiritus.

FUN FACT:

Fiskeafdelingen i Aarhus fylder hele 243 kvm, så vi er ret sikre på, at du til hver en tid kan finde en masse frisk fisk og skaldyr i fiskedisken.

2011

inco bliver en del af Dansk Cater

I 2011 bliver inco butikkerne opkøbt af Dansk Cater og får dermed en helt ny familie, bl.a. de to søsterselskaber: AB Catering og BC Catering, som begge er distributionsvirksomheder. AB og BC har afdelinger i hele Danmark.

 

 

2012

inco bliver ISO 22000-certificeret

I 2012 bliver inco ISO 22000 certificeret, hvilket er et bevis på, at vi efterlever alle krav til fødevaresikkerhed stillet ved lovgivning, myndigheder og af kunder. Vi har en kompromisløs tilgang til fødevaresikkerhed, hvilket er udgangspunktet i alt, hvad vi foretager os.

Det SKAL nemlig både være trygt og sikkert at handle i alle vores butikker. 

 

BONUS INFO

Vi har vores egen kvalitetsafdeling, som sørger for at alle krav, regler og retningslinjer vedr. fødevaresikkerhed bliver overholdt.

2016

inco i Glostrup åbner

inco i Glostrup slår dørene op d. 16. august 2016 og vi har nu 3 butikker på landsplan. Butikken er placeret på Ejby Industrivej 111 hvortil der er nem tilkørsel fra motorvej og masser af parkeringsmuligheder.

I samme moment byder inco nu alle med et CVR nr. velkommen til vores butikker.

BONUS INFO

I butikken i Glostrup findes der kun håndscannere, så du kan foretage din handel enkelt og effektivt. Men bare rolig, der er altid en inco medarbejdere i butikken, du kan få hjælp af, hvis der er brug for det.

2016

inco bliver ISO 14001 og MSC/ASC-certificeret

I 2016 får vi også endnu nogle vigtige certificeringer, nemlig ISO 14001 og MSC/ASC.

  • ISO 14001 er en miljøledelsesstandard med fokus på miljøforhold og bæredygtighed.
  • MSC/ASC er mærkninger, der sikrer fiskeri/fiskeopdræt efter bæredygtige principper.  

Du kan læse meget mere om vores politikker, mærkninger og certificeringer lige her

2019

inco i Kødbyen bliver Kgl. Hofleverandør

I 2019 kom inco i Kødbyen i rigtig fint selskab, vi blev nemlig udnævnt til Kgl. Hofleverandør. Det er virkelig en udnævnelse vi er stolte af, og meget beærede over at være tildelt.

 

BONUS INFO

Titlen tildeles for en periode på 5 år, hvor Hoffet derefter vurdere om betingelserne stadig er opfyldt. Direktør-, ejer- og tronskifte kan også påvirke, om titlen kan beholdes. Vi håber selvfølgelig at kunne have den fine titel mange år frem.

2022

inco i Kødbyen fylder 100 år

Så blev det 2022 og inco i Kødbyen kan fejre 100-års jubilæum. Vi er så glade, stolte og beærede over at have haft, og stadig have, en så stor rolle på den danske madscene. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at drive din forretning i mange, mange år endnu.

 

BONUS INFO

I forbindelse med vores 100-års jubilæum fik vi tegner Lars Refn til at lave denne flotte illustration til os.

Tegningen beskriver vores 3 butikker, vores kundesegmenter og ikke mindst vores inco Gubbe, som vi kalder vores figur, som oprindeligt var lavet af en slagter, men som sidenhen er blevet reformeret til også at ligne en bager, konditor eller kok – alt efter øjnene som ser.