Velkommen til De Små Giganter

Passion for danske varer

I over 100 år har vi været stolte af vores sortiment og ikke mindst vores evne til at udvikle det.

Vores samarbejdspartnere strækker sig fra de kæmpestore på det danske marked, til de udenlandske aktører og ikke mindst til de helt små aktører, som helt sikkert har potentiale til at vokse sig større.

Som bekendt er vi en leverandør til alle. Vores kunder styrer vores sortiment, udvalg og bredde, således man altid vil finde varer, som falder i den enkeltes smag.

Hvem er De Små Giganter?

"De Små Giganter" er ikke en lukket klub, men dog alligevel.

Vi har nemlig opsat 2 simple kriterier for, hvem vi kalder for "De Små Giganter":
◼ Dansk producent
◼ Danske produkter – og gerne lokalt produceret

 

Hvad De Små Giganter vil give dig

Masser af historie! Så kort kan det siges.

De Små Giganter er passionerede leverandører, som alle har dét tilfælles, at deres produkter har en god, spændende historie. Flere gange i løbet af et kvartal vil du derfor opleve "De Små Giganter" i vores butikker.


”Mad med en historie smager bedre”.

Aktuelle Små Giganter

Bælg

"Med nøje udvalgte råvarer er vores økologiske konfekt hapsere et ambitiøst og dedikeret forsøg på at lave mere bæredygtig konfekture. Vi bruger økologiske danske bælgfrugter, fordi det både er godt for biodiversiteten på markerne, og fordi det smager himmelsk i kombination med mørk chokolade. Brug af danske bælgfrugter er på én og samme tid innovativt og jordnært. Derfor har vi valgt at kalde vores konfekture for Klimasød®.


Vores hapsere er desuden lavt på sukkerindhold, højt på kostfibre og protein samt gluten- og laktosefri – helt uden at vi har gået på kompromis med smag og kvalitet. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere BÆLG® konfekt hapsere i fire smagsvarianter – håndlavet på danske økologiske kikærter og overtrukket med mørk chokolade."

- Bælg

Fås i varianterne: Mint, original, pistacie & orange 

Lime Food (Marie-Noras Brød)

Klik for udvalg og priser (kræver login)
 

Lime Food (Marie-Noras Brød)

 "Marie-Noras brød er et lokal, dansk håndværk, bagt i Roskilde.  Dejen fermenterer i op til 24 timer og bages ved høj varme, hvilket sikre en unik sprød skorpe. Brødet har en dejlig fugtig krumme med en karakteristisk smag, som går godt med alt."

- Lime Food

 

Fås i varianterne: Kuvertbrød (24 x 42g), Panini: 64,99 (8 x 175g), Foccacia (1,5 kg): Tomat, peber & hvidløg eller rosmarin

Hostile hot sauces

En hot sauce, der smager af mere end bare den stærke chili. Manden bag er født og opvokset i det sydlige Californien, hvor hot sauces er en selvfølgelighed. Og derfor er det også en selvfølgelighed, at det skal være en god kvalitet, der komplimenterer ethvert måltid.

Find bl.a. varianterne: West coast heat, jalapeño & lime, ginger habenero og roasted garlic. 

Sauce Umami

"Hos Sauce Umami er vi faktisk ret stolte af at kunne præsentere dig for de første og eneste ægte økologiske emulgerede saucer på markedet. 

Klassisk Béarnaise, Chili Béarnaise og Hollandaise, der alle er pisket med rigtigt smør, rigtige æggeblommer og vores helt ”egen” Béarnaise-essens, estragon og krydderier, præcist som en kok ville gøre det i et professionelt køkken.

I Sauce Umamis køkken er valget af gode, ægte råvarer altafgørende for slutproduktet, og derfor har vi udelukkende valgt de bedste kvaliteter, lige fra rigtigt økologisk dansk smør, danske økologiske æg — til selve sjælen i vores saucer — nemlig ”essensen”, der skal give saucen den helt perfekte syrebalance."

- Sauce Umami

 

Varianterne: Béarnaise, Chili Béarnaise, Hollandaise 180g/glas

Sweet North

 

Sweet North

Ærli' flødeboller er udviklet i et køkken på Fyn, hvor Michael ønskede at skabe en flødebolle med den perfekte smag. 

Han beskriver resultatet således:

Chokoladen: Overtrukket med 60% økologisk chokolade, for at give den perfekte crunch og sikre den perfekte balance mellem sødme og bitterhed.

Skummet: Grundet opskriften kan skummet i Ærli' Flødebollen holde sin cremede og fyldige konsistens markant længere end andre specialflødeboller. Vi tilsætter citronsyre for at give et afbalanceret modspil til chokoladens bitterhed og skummets sødme.

Bunden: 60% økologisk chokolade, tilsat knasende kakaonibs (ristede kakaobønner), der giver det optimale modspil til de resterende elementer.

Føres i varianter med og uden kokos og kan findes på køl og frost i Glostrup.

Enjaii - vores filosofi

"AT TILBYDE LÆKRE AUTENTISKE DRIKKEVARER
Lavet med økologiske friske frugter og blade og gjort mousserende for at skabe en mere kompleks og lagdelt smagsprofil, er Enjaii drikke unikke gourmet sodavand inspireret af Elfenbenskystens klassiske alkoholfri drikkevarer som er altid til stede til hygge og
samvær. 
Enjaii gourmet sodavand har den festlige og varme følelse af en flaske bobler uden alkohol.
Virkelig god og velsmagende nok til at blive drukket solo eller i cocktails - Enjaii kan sagtens nydes alene, men de passer også rigtig godt til mad og er med til at løfte smagsoplevelsen af måltiderne".

"AT BRUGE UDELUKKENDE ØKOLOGISKE INGREDIENSER
Vores drikke er 100 % lavet af økologiske ingredienser uden kunstgødning. Vi bruger ingen syntetiske konserveringsmidler, tilsætningsstoffer eller nogen GMO-fremstillede eller animalske ingredienser. Vi bidrager til at skabe positive sociale forandringer i verden ved ikke kun at indkøbe vores ingredienser gennem Fairtrade, men også ved at støtte effektfulde projekter".

"AT RESPEKTERE DEN TRADITIONELLE BRYGGEPROCESS
Hænder er kernen i bryggeprocessen for at bevare det etniske traditionelle håndværk og sikre at give vores kunder en autentisk og afbalanceret smag.
Friskhed og kvalitet er vores første prioritet, derfor bruger vi friske råvarer for at give vores kunder en førsteklasses oplevelse".

- Enjaii

Ginger 28 cl (vnr. 334769)
Hibiscus 28 cl (vnr. 334770)

Banana Cph

 

Banana Cph

"I Banana producerer vi is, brød og shakes baseret på "grimme", modne, økologiske bananer. Bananer som ellers ville blive kasseret på grund af udseende eller overmodenhed. Men netop disse bananer er selve livsnerven for Banana.
De er modne, søde - og udgør den perfekte base til vores is, brød og shakes. Og overflødiggør enhver form for tilsat raffineret sukker.

Bananer er en af verdens mest spildte fødevarer. Allerede i første led i værdikæden hos farmerne kasseres 40% alene på grund af udseende. Og i supermarkederne smides hver dag millioner af bananer ud, på grund af udseende og modenhed.

En skærende kontrast til det, verden kalder på. Og det forbrugerne kalder på.
I Banana tænker vi cirkulært, bæredygtigt og kompromisløst. Det er kernen i vores DNA. Vi producerer produkter der taler til både smagsløg og samvittighed. Indpakket i et moderne, æstetisk brand, som ræssonerer med tidens forbrugere.

Rejsen er kun lige begyndt. Mahalo!"

- Banana Cph

 

Kokostrøfler, banankage, chokoladekugler og karamelsauce. Findes på frost.

Reduced

 

Reduced - økologisk fond

"Vi har ikke tilvalgt bæredygtighed. Det er selve grundlaget for vores virksomhed.

Vi bruger stort set kun overskudsråvarer:
- Æglægningshøns, som ellers for det meste bliver til biogas, når de ikke kan lægge flere æg.
- Strandkrabber, som er en invasiv art - der er alt, alt for mange af dem i havene. Der er så mange, at fiskerne ikke må kaste dem ud igen, før de har aflivet hver enkelt.
- Tyrekalve fra mælkeproduktionen, som ellers var blevet aflivet ved fødslen - lige nu får kun ca. 10% af dem lov at overleve - det tal vil vi gerne påvirke positivt.
- Grimme grøntsager, som ikke kan sælges i butikkerne.

Historien er god: Danskproduceret fond, danske af overskudsråvarer. Altsammen økologisk og uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

Vi er en innovativ fødevarevirksomhed. Vi er specialister i at skabe fødevareprodukter og smagsforstærkere af høj kvalitet på upcyclede råvarer.

Vores er mission er at reducere madspild ved at anvende grøntsager, protein og andre næringskilder som er tilovers i fødevareindustrien. Altid med fokus på smag, kvalitet og bæredygtighed.
Lige nu bruger vi al vores tid på at producere udvikle fermenterede smagsforstærkere. Formålet er skabe endnu mere smag på hvad andre betragter som spild.
Vi skal blive ved med at udvikle os og udfordre hvordan vi tænker på råvarer og fødevareprodukter. Indtil nu har vi lært, at det tager tid og kan være frustrerende.
Men - forhåbentlig kan vores tilgang til fødevareproduktion bidrage til reduktionen af madspild og samtidig bringe sunde og velsmagende fødevareprodukter ind i manges hjem og køkkener".

- Reduced

 

Kalvefond, skaldyrsfond og grøntsagsfond fås alle både i gl. á 200 ml og i ps. á 1 kg

Til vores leverandører: Vil du gerne være en af "De små giganter"?

Send os en mail med din kontaktinfo, så er du godt i gang. 

Ja tak, send mig information