BLUS

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 5. udgave af foodservicemagasinet BLUS, som bærer temaet FREMTIDENS KOKKE OG MORGENDAGENS TRENDS.

 

I denne udgave går vi tæt på de unge talenter på Danmarks gastro-uddannelser og tager pulsen på ungdommen, som om ganske få år skal være din kollega i branchen. Tag også gummistøvlerne på og kom med på en økologisk markvandring på Skovgaard Gods sammen med Kaptajn Wellendorf fra Kokkelandsholdet. Endelig kan du glæde dig til masser af inspiration, opskrifter og spændende indblik i den nyeste udgave af BLUS.

Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god fornøjelse.

På Hotel- & Restaurantskolen i Valby tør eleverne være sig selv

HRS | De kommende kokke taler ud

I Valby ligger Nordeuropas største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme. Her uddannes en stor del af det personale, der i fremtiden tegner den danske restaurationsbranche. Det er her, flere
af dansk gastronomis stjernefrø sås, modnes og sendes videre ud i en hård, men spændende branche. Kom med på besøg på skolen og vær med, når vi spørger til de unges håb og drømme for fremtiden i køkkenet.

Opskrift på grillet porre med spejlæg og sennepscreme

Giv dit spejlæg et helt nyt twist

Du får her videoopskriften på en ret, som med garanti vil vække begejstring. Retten er baseret på økologiske porrer, som vi bruger på flere forskellige måder. Vi griller og brænder og får masser af smagsindtryk ud af den alsidige grøntsag.

 

Vi anbefaler at bruge økologiske porrer og gerne i sæson, hvor de bare smager bedst. Se hele opskriften i BLUS-magasinet.

Kaptajnen for Kokkelandsholdet tager gummistøvlerne på og besøger Skovsgaard Gods

Danmarks topkokke vælger grønt, økologisk og råvarer i sæson

På Langeland, i et af Danmarks smukkeste naturområder, ligger Skovsgaard Gods, som Danmarks førende grossister har etableret et samarbejde med. Kom med Kaptajn for Kokkelandsholdet - Christian Wellendorf - når vi her besøger Godset og går helt ud på markerne, hvor der dyrkes som i gamle dage. Uden pesticider og med respekt for naturen. Få et spændende indblik, når en topkok møder råvaren helt ude på marken og begejstres.

Opskrift på terrin af Bertels Gris med syltede rodfrugter fra Skovsgaard Gods

En klassiker fra det franske bistrokøkken

Der er smæk på smagen i denne fantastiske terrin - lavet med kød fra vores økologiske Bertels gris akkompagneret af syltede rodfrugter fra Skovsgaard Gods. En klassiker fra det franske bisto-køkken i en økologisk variant med gode, danske råvarer.

 

Du finder hele opskriften i BLUS-magasinet sammen med skønne billeder af retten.

Tidligere udgivelser