Dansk Gastro Kalv

udviklet i samarbejde med Dansk Cater

Kvalitetskød med hjerterne på rette sted

Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown er smagen af dansk dyrevelfærd. Serien har hele 2 hjerter i dyrevelfærdsmærkningen, det skyldes, at der er fokus på kalvens trivsel, lige fra den kommer til verden, til den når slagteriet.

Kalvende vokser op hos udvalgte danske landmænd, der prioriterer at give kalvene et godt liv og som har valgt at leve op til de mange krav og forpligtelser, der følger med.

"Sol over Gudhjem" brugte Dansk Gastro Kalv
Danmarks største kokkekonkurrence finder hvert år sted på Bornholm, når havnen i Gudhjem forvandles til et gastronomisk mekka og tiltrækker indtet mindre en 10.000 gastronomisk interesserede, som kan se frem til kokkekunst i verdensklasse.

 

En vinderudskæring

Spændingen var stor, da vinderen fra 2022, Torsten Vildgaard, skulle forsvare den prestigefulde titel i konkurrencen mod de tre andre stjernekokke: Anne Bruun Jessen, Artur Kazaritski og Nicolai Ellitsgaard.

Efter tre timer i køkkenet kunne Artur Kazartiski (Souschef på Geranium), stolt kalde sig vinder af hovedkonkurrencen i "Sol over Gudhjem 2023".

I konkurrencen arbejde de fire dygtige kokke bl.a. med kalvebovklump af Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown. Det er en lidt ureel udskæring, men den viste sig at være en udskæring med stor alsidighed og et væld af muligheder.

Danmarks største kokkekonkurrence "Sol over Gudhjem" løb af stablen lørdag d. 24. juni 2023.

 

Det siger kokkene
Fantastisk Frisk har mødt stjernekokkene fra konkurrencen "Sol over Gudhjem" 2023 til en snak om hvordan de har arbejdet med Dansk Gastro Kalv og hvilke tanker de har gjort sig i forbindelse med Danmarks største kokkekonkurrence.

"Sol over Gudhjem" er sponsoreret af inco, AB Catering og BC Catering

"Nogle del af udskæringen passer godt til at braisere, så du skal koge den i rigtig lang tid - måske i 6 timer. De andre dele er lidt mere saftige og passer godt til tatar for eksempel. Jeg vælger altid danske produkter, for på den måde støtter vi det lokalproducerede og lokale business. Det er meget vigtigt for mig."

Artur Kazaritski - Vinder af "Sol over Gudhjem 2023", Souschef på Geranium i København

"Det var lidt en udfordring for mig at arbejde med fordi jeg var lidt forudindtaget ift., at det er et stykke kogekød. Men jeg tog mig tid til at stå og udbene det, så var der jo noget af det, man godt kunne stege rosa og det var lidt sjovt. At man står med noget at det bedste, som vores branche kan tilbyde, det er sådan det burde være."

Torsten Vildgaard - Vinder af "Sol over Gudhjem 2022", Køkkenchef på Restaurant FZN i Dubai

"Mine forventninger op til det var, at det var en stor, flot klump. Men når man begyndte at åben den, så var der mange forskellige muskler indeni og det var det, som jeg syntes var så spændende. Egentlig er jeg bare blevet så fascineret over det stykke kød. For mig er dyrevelfærd alt. Jeg har ikke lyst til at sætte noget på menuen, som jeg ikke ved hvordan har haft det."

Nicolai Ellitsgaard - Køkkenchef på Under i Norge

Sæt dyrevelfærd på din menu

 

Skabt med øje for dyrevelfærd og den gode spisekvalitet

Dansk Gastro Kalv er 100% dansk kalvekød, skabt med øje for dyrevelfærd og den gode spisekvalitet, så du kan skabe spiseoplevelser ud over det sædvanlige.

Med Dansk Gastro Kalv får du:

Garanti for mørhed og ensartethed i kødet
Kødet udvælges specielt efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme

Kød fra kødkvægracer
Charlais, Dansk Blåhvid og Hereford

Ensartede og reelle udskæringer, som er optimalt afpudset trimmet og skåret til køkkenets behov

Opskrifter til Professionelle

FLERE OPSKRIFTER
 

Salgsdirektør i Danish Crown, Henning Sønnichsen, fortæller i videoen om Dansk Gastro Kalv. Videoen er optaget på Skovsgaard Gods, hvor der i forbindelse med 10. udgave af Danmarks gastronomiske foodservicemagasin BLUS blev lavet gourmetmad over bål i naturskønne omgivelser.

Dansk Gastro Kalv på tilbud lige nu: