Dyrevelfærd

Det kan smages, når dyrene har haft det godt

Søger du noget
så sig det til os

Vidste du, at du har adgang til vores over 37.000 varenumre døgnet rundt?

Når du logger ind på vores websortiment kan du søge frit i hele sortimentet. Ved hjælp af filtrering kan du vælge om varen, du søger, skal være Økologisk, Nøglehulsmærket, Glutenfrit osv. 

Du kan også filtrere på DYREVELFÆRD.

Herunder præsenterer nogle af vores leverandører med egne ord, hvorfor du også finder dem under dén kategori.

◼ Mangler du login? KLIK HER

Kalvekød
Til toppen

Video: Salgsdirektøren i Danish Crown, Henning Sønnichsen, fortæller om Gastro Kalv, der er udviklet i samarbejde med Dansk Cater. Gastro Kalv sælger kalvekød af høj kvalitet fra krydsningskalve – en succes der smager af mere.

 
Gastro Kalv er bedre dyrevelfærd

"Ved at vælge Gastro Kalv kan du støtte de danske landmænd og deres arbejde med bedre dyrevelfærd. Kalvene i Gastro Kalv opdrættes nemlig hos udvalgte, danske landmænd, som har ekstra fokus på god dyrevelfærd.

Det betyder bl.a. at kalvene:

◼ Har mere plads og kan bevæge sig frit omkring i stalden

◼ Atid har et blødt og tørt sted at lægge sig

◼ Har kortere transporttid fra gård til slagteri

◼ Får masser af grovfoder for en sund vækst

◼ Jævnligt tilses af en dyrlæge 

Landmændenes målrettede indsats for mere dyrevelfærd betyder også, at Gastro Kalv har to hjerter i Statens Dyrevelfærdsmærkeordning".

Kilde: inco.dk/vores-staerke-brands/

Inspiration


Opskrifter til Professionelle

FLERE OPSKRIFTER

Grisekød
Top toppen

Frisk luft + grønt græs + blå himmel = FRI dyrevelfærd

 

Økologiske grise fra FRILAND ØKOLOGI

Er produceret med respekt for grisenes naturlige adfærd.

Hele året får de masser af økologisk grovfoder, som giver grisene en naturlig mæthedsfornemmelse. Det giver de økologiske grise fra FRILAND ØKOLOGI et liv med krølle på halen. Økologiske grisekød fra FRILAND ØKOLOGI er altid dansk grisekød - født, opdrættet og slagtet i Danmark. Økologisk grisekød fra FRILAND ØKOLOGI er godkendt og kontrolleret af Dyrenes Beskyttelse  og kødet får 3 ud af 3 mulige hjerter i det nye statslige dyrevelfærdsmærke "Bedre dyrevelfærd."

Sådan lever de økologiske grise:

◼ Alle søer er fritgående

◼ Er født i hytter i det fri på marken

◼ Født af fritgående søer som lever på friland

◼ Fravænnes fra soen efter minimum 7 uger

Ingen halekupering

◼ Har altid adgang til det fri i form af løbegårde

◼ Går i stier med god plads, masser af halm og mulighed for at motionere

◼ Får 100% økologisk foder (GMO frit foder)

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

◼ Er altid dansk grisekød - født, opdrættet og slagtet i Danmark

 

Tulip økologisk bacon i skiver

Lavet af bryst fra danske økologiske grise fra Friland. Først saltes kødet, hvorefter det bliver røget over bøgeflis, så du får en intens smagsoplevelse. Den røgede bacon skæres i passende skiver og pakkes i en emballage, der gør det lettere for dig at skille skiverne ad.

Skiverne er perfekte til at svøbe omkring dit yndlingskød fisk eller grønt. Prøv også Tulip Økologisk Bacon i salater, gyde- og pastaretter

Ferskvare
ØKOLOGISK BACON I SKIVER 100 G
vnr. 282520
15,99 pr. pk.
(vejl. pris)

Video: Dansk økologisk gris med krølle på halen

 

Bertels Gris i dit køkken

"Bertels Gris opdrættes hos Hestbjerg Økologi, hvor bæredygtighed og dyrevelfærd er i centrum. 

Bertels Gris lever et rigtig godt dyreliv. Først i mudder blandt poppeltræer og åben natur og senere i store velindrettede stier, hvor de kan gnaske rødder og rodfrugter. 

Vi ved at det betyder noget for dig som fagperson i køkkenet, at dine råvarer har haft gode opvækstbetingelser, men vi ved også, at det betyder alverden for dig i køkkenet, at kvaliteten af kødet er i topklasse. Med udskæringer fra Bertels Gris er du sikret grisekød fra dyr, der har haft et godt liv samt kød, der er blevet behandlet optimalt og skånsomt under forarbejdningen. Så bliver det ikke bedre".

Kilde: inco.dk/vores-staerke-brands/

Inspiration


Opskrifter til Professionelle

FLERE OPSKRIFTER

Fjerkræ
Til toppen

Happy Chicken har en legeplads

"Kylling smager godt. Happy Chicken smager endnu bedre. De lever et sundt liv med næringsrigt foder, masser af plads og mulighed for aktivering.

Vi opdrætter bedre kyllinger for et bedre liv. "Bedre dyrevelfærd er noget, som vi arbejder for, da vi tror på, at det er det rigtige at gøre. I den forbindelse ønsker vi at hjælpe vores forbrugere med at tage et sundere, mere velsmagende og mere ansvarligt valg - både når de spiser ude, og når de køber take-away. Vi sørger for, at vores kyllinger er sunde og glade ved at give dem nærigsrigt foder, masser af plads og adgang til aktiviteter, så de har noget at tage sig til. Kyllingerne får endda legetøj, som de kan underholde sig med".

Vi giver dem friheden til og muligheden for at udleve deres naturlige adfærd. Vi ønsker nemlig, at alle vores kyllinger skal være glade kyllinger".

Kilde: Happy Chicken

Billedet: Rokkedahl fritgående økologiske kyllinger har 3 hjerter i Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsmærkeordning og er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Billedet: Rokkedahl fritgående økologiske kyllinger har 3 hjerter i Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsmærkeordning og er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

 

100% dansk velfærdskylling fra Rokkedahl

"Rokkedahl Kylling er indbegrebet af kvalitet og bedre dyrevelfærd på menukortet, uanset om du vælger klassisk, økologisk eller fritgående kylling.

Rokkedahl Kylling i Himmerland har igennem tre generationer opdrættet kyllinger, og vi har aldrig været i tvivl om, at dyrevelfærd og god kødkvalitet følges ad.

Derfor arbejder vi hver eneste dag på at skabe de bedst mulige rammer for vores kyllinger, så de kan leve et godt og naturligt kyllingeliv.

Vi tror på, at du får den bedste kylling, når man selv kan stå inde for opvækst, foder, trivsel, transport, slagtemetode og alle de små detaljer, der tilsammen betyder kvalitet på nordjysk.

En Rokkedahl Kylling bærer Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsmærke, der gør det endnu nemmere at vælge råvarer med hjertet".

Kilde: Rokkedahl

Mejeriprodukter
Til toppen

Arla ØKO har 3 hjerter

"I Arla har vi valgt at bakke op om Fødevarestyrelsens statskontrollerede mærke for dyrevelfærd – også kendt som de grønne hjerter.

◼ For Arlas produkter gælder det, at alle økologiske produkter som minimum produceres ud fra kriterierne for to dyrevelfærdshjerter

◼ Produktserien Arla ØKO har tre hjerter på mælk og yoghurt.

I Arla arbejder vores landmænd hver dag på at skabe de bedste rammer for deres køer og naturen.

Derfor har vi i Arla kvalitetsprogrammet, Arlagården®, hvor vi arbejder ambitiøst med dyrevelfærden på vores gårde.
God dyrevelfærd året rundt er nemlig både sund fornuft og god forretning".

Kilde: Arla.dk

Naturmælk 
Føres kun butikkerne i København og Glostrup

"Når du kan se det røde logo med teksten Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse på Naturmælks mælkekartoner og smørpakker, kan du være sikker på at mælken stammer fra besætninger som er godkendt og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Gårdene er certificeret efter et regelsæt som årligt kontrolleres af Dyrenes Beskyttelse. 

Certificeringen er med til at sikre den bedste dyrevelfærd for vores køer ude på gårdene. Det er bl.a.at dyrene altid går frit omkring i løsdriftsstalde og har adgang til gode hvilearealer. Køerne går på græs, de har adgang til kobørster, hvor de kan udføre deres naturlige hudpleje. Kalvene må ikke sælges til udlandet, men skal opdrættes i Danmark, og ko og kalv går sammen mindst 24 timer efter kælvning i deres egen boks. Mange tiltag som er med til at sikre at dyrene er sunde og raske".

Kilde: Naturmælk.dk

Det gode Koliv på Thise Mejeri

"Dyrevelfærdsvurderingsmetoden Koliv100 er udviklet til brug i økologiske besætninger, med udgangspunkt i at give dyrene livsbetingelser i overensstemmelse med deres naturlige behov og der at ydes den omsorg, som man skylder dyrene, når man har taget dem ind i sin husholdning.

Med ”Koliv-100” får den enkelte andelshaver et værktøj til løbende at arbejde med yderligere forbedring af dyrevelfærden. Den proces står øverst på dagsordenen – altid!

Det arbejde fortsætter vi med på Thise Mejeri – ligesom vi fortsætter med at udvikle dyrevelfærden til gavn for dyr og mennesker".

Kilde: Thise Mejeri

Fotocredit: Justin Kaneps

Fotocredit: Justin Kaneps

 

Italiensk håndværk og økologisk dansk mælk
Føres kun butikkerne i København og Glostrup

"La Treccia er oste-håndværkere med fokus på økologis og kvaltiet. Vi har valgt at bruge Økologisk Jersey mælk med dyrevelfærd fra Thise, fordi vi tænker for at sende vores kærlighed videre på vores produkter, skal vi have mælk, som er lavet fra et dyr, som har haft et godt liv".

Kilde: La Treccia