ASC og MSC

Kend forskellen

Stort udvalg - også frost

"Store dele af verdens dyre- og plantearter er under pres. Specielt vores havområder er i dag under pres på grund af overfiskeri, bifangst og ødelagte levesteder. Derfor har vi stort fokus på at kunne tilbyde fisk og skaldyrsprodukter, der er certificerede bæredygtige."
- Uddrag fra Euro Cater Bæredygtighedsrapport 2021/2022

 

Herunder kan du se nogle af de MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr, vi forhandler i inco Cash & Carry. 

Du er altid velkommen til at spørge personalet i vores fiskeafdelinger, hvis du vil høre mere om MSC og ASC.

MSC
Fisk og skaldyr med det blå MSC mærke stammer fra fiskerier, der arbejder efter bæredygtige principper.

Det betyder, at der i fiskeriet blandt andet er taget hensyn til :

■ At fisk og skaldyr fanges i mængder, der bevarer bestandene.
■ At de økosystemer, de er afhængige af, forbliver sunde og produktive for fremtiden, f.eks. gennem stillingtagen til fangstredskab, så der ikke forvoldes skade på havbunden.

Mere info om MSC-mærket og de krav der gælder, hvis man som virksomhed ønsker at videreformidle MSCmærket på fisk og skaldyr, kan findes på msc.org

Fersk (og halvkonserves)

Vi tilbyder en lang række MSC certificerede fisk og skaldyr, herunder naturligvis også et flot fersk udvalg.

Du finder blandt andet mørksejfilet, isingfilet, røde tunloins og fiskefars. Vilsund blåmuslinger, Zeelande østers og kammuslinger.

Til toppen

Rejer i lage MSC d.v. 900 g

Rejerne fra Diskobugten vest for Grønland regnes for verdens bedste og fineste. Her i det iskolde vand vokser rejerne langsomt, og det giver dem både en delikat smag og en fast konsistens. De er 5-7 år, når mandskabet på udvalgte kuttere fanger dem med trawl på 300-500 meters dybde. Rejerne lægges på is straks efter fangsten, og bådene er kun på havet få dage af gangen, før de vender tilbage til vores fabrik i Aasiaat. Her tilsættes de ferske rejer salt, sorteres, koges og pilles skånsomt. Når rejerne pakkes, tilsættes lage.

Se et udvalg
 

Fiskefrikadeller

Glutenfri, pandestegte og smagfulde fiskefrikadeller. Fiskefrikadellerne er fremstillet af bæredygtigt fanget fisk og mærket med MSC og Nøglehullet.

Se et udvalg

Frost

Uanset om du søger torskeloins, rejer, venusmuslinger og surimi maki sticks, eller panerede rødspættefileter i flere størrelser - så kan du være sikker på at finde en MSC-certificeret variant på frost i vores butikker.

Der er varianter fra blandt andre Royal Greenland, Seprio, Nordic Seafood og Planets Pride i både små og store portioner.

Panerede rødspættefiletter

"De rødspætter vi bruger til dette produkt er fanget på den bedste og mest forsvarlige måde både når det gælder fangst og bæredygtighed. På denne udgave af paneret rødspættefilet har vi valgt en grov rasp. Det giver en sprød filet, når den bliver stegt. Rødspættefileter i denne størrelse anbefales til at give kunden en stor og flot stegt rødspættefilet på et klassisk Stjerneskud eller til en god middagsret." - Polar Seafood

Se et udvallg
 

Rejer på frost

Klik på knappen herunder og se de aktuelle tilbud på de reje-varianter fra Polar Seafood og Royal Greenland, du finder på frost.

Fx 2,5 kg grønlandske skalrejer 90/120 og 1,5 kg grønlandske rejer 200/300

Se et udvalg

MSC på dåse

Der er ingen tvivl om, at både tun og torskerogn er et populært indslag på mange frokostborde. Vi har et bredt MSC-mærket udvalg fra både Glyngøre og Amanda Seafoods-serien. 

Til toppen

Til toppen

ASC
Fisk og skaldyr med det grønne ASC mærke stammer fra fiskeopdræt, der ligeledes arbejder efter bæredygtige principper.

De væsentligste er:
■ Begrænset forbrug af kemikalier.
■ Begrænset forbrug af ferskvand og energi til vandpumper.
■ Anvendelse af fiskefoder, der ikke er produceret af overfiskede arter.
■ At tilstræbe bedre dyrevelfærd i form af forebyggelse af stressede og syge fisk, der kan smitte vilde bestande.
■ Hensynstagen til arbejdsmiljø og lokalsamfund.


Mere info om ASC-mærket og de krav der gælder, hvis man som virksomhed ønsker at videreformidle ASC-mærket på fisk og skaldyr, kan findes på asc-aqua.org

 

ASC-certificerede fisk og skaldyr

Sortimentet omfatter blandt andet frosne vannameirejer fra Planets Pride, pangasius og ebi fry rejer fra Sepio samt tilapia sushi skiver fra Nordic Seafood.

Skal din ASC-mærkede fisk være fersk, så har vi lækre laksefileter (D- trim eller E-trim). Spørg i afdelingen for dagens udvalg af fersk ASC-certificeret fisk.

Fersk

Til toppen

Røgvarer

 

ASC på frost

Ebi Fry rejer er en delikat japansk friturestegt ret. Disse små rejer dyppes i en let dej og steges, indtil de er gyldne og sprøde. De serveres ofte med en citrusdip og er en populær appetitvækker i japansk køkken. Ebi Fry rejer er kendt for deres sprødhed og delikate smag. De er en fremragende kombination af salt og sødme og kan være en perfekt forret eller en snack. Ebi Fry rejer er en lækker måde at nyde de havets frugter på, og de er elsket af mange sushi- og japansk madentusiaster.

I Sepio-serien finder du en lang række skaldyr på frost, der bærer ASC-mærket.