Gode bæredygtige tiltag
I køkkenet vil du gerne behage dine gæster med velsmagende mad. Samtidig vil du sikkert gerne gøre tingene lidt grønnere til glæde for klimaet og for din samvittighed.
I inco Cash & Carry arbejder vi også med den grønne agenda og vi giver dig her en række udvalgte punkter, hvor du kan finde inspiration til at gøre dit køkken lidt grønnere. Et lille skridt ad gangen.
4 områder, hvor du kan blive mere grøn eller få indsigt
Emballageguide til take away Madspild og spild af madaffald Affaldshåndtering Madaffaldsberegner Bekæmpelse af madspild.
Emballageguide til take away
Det kan være en jungle at finde op og ned i, hvilken emballage man skal vælge, til sin take away mad. Du har et konkret behov og ønsker selvfølgelig at give dine kunder en god oplevelse, når de køber take away hos dig. Du ønsker at retten skal beholde sin temperatur og se præsentabel ud - men samtidig er du sikkert klar over, at de mange take away retter også skaber enorme mængder plastaffald.
Vi vil gerne guide dig til at finde en løsning, hvor du kan på samme tid kan få løst dine udfordringer og samtidig skåne miljøet så meget som muligt.
Find informationer i videoen og prøv med linket herunder Danmarks første emballageguide, som kan være med til at gøre dit emballagevalg nemmere. Ønsker du mere vejledning - så kontakt endelig din afdeling eller din konsulent.
.
Madspild og spild af madaffald
Madspild er en skam. Det tænker vist alle, som arbejder med friske råvarer og som har passion for fødevarer og mad. Det smerter både på samvittigheden og i pungen, når vi bliver nødt til at smide fødevarer ud. Årsagen skal som oftest findes i vores planlægning. Vi vil nødig stå i en situation, hvor vi kunne have solgt en gæst en ret, men hvor vi er løbet tør for en given råvare.
Hos Inco forsøger vi at optimere vores indkøb, men selvfølgelig sker det, at vi også køber ind af råvarer, som ikke kommer afsted ud til vores kunder. Vi har dog med vores koncept "Stop Madspild" på vores webshops alene i løbet af det sidste regnskabsår forhindret 235 tons fødevarer i at blive smidt ud. Når en given råvare nærmer sig sidste salgsdato, så giver vi dig som kunde mulighed for at købe varen til nedsat pris. Fødevarer bliver til gode madoplevelser og du sparer en skilling - hvis du kan leve med en kort holdbarhed.
Se herunder hvordan du kommer i gang med at udsortere dit madaffald og hvordan du reducerer dit madspild med hjælp fra data.
.
Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: Cannot perform runtime binding on a null reference at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object ) at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0) at ASP._Page_app_plugins_readmoreeditor_custom_render_cshtml.Execute() in E:\Replika\wwwroot\dc8-webshop\app_plugins\readmoreeditor\custom-render.cshtml:line 16 at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy() at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy() at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage) at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25 at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData) at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in E:\Replika\wwwroot\dc8-webshop\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20
.
Affaldshåndtering
Affaldssortering kan være svært, når man har meget lidt plads. Heldigvis er hele branchen optaget af at finde løsninger, som både kan eliminere visse typer affald og fra offentlig side har man søsat en række initiativer, som skal gøre det nemmere at sortere og håndtere affald i fødevare-branchen.
Herunder finder du både en generel guide til affaldssortering samt en illustreret guide om affaldsfraktioner, som er de forskellige typer affald, der genereres.
.
Madaffaldsberegner
Madaffald er et problem. I køkkenet kan du arbejde med at minimere overskuddet af madvarer, som går til spilde. Men når det alligevel sker, at der er madaffald, så kan du også under bortskaffelsen gøre en forskel. Oftest kan du sende madaffald til genanvendelse i biogasanlæg fremfor at sende det med restaffaldet til forbrænding.
Sender du madaffaldet til et biogasanlæg, sørger du for, at dit madaffald ikke bliver brændt, men i stedet for bliver genanvendt til grøn energi og til gødning. Det sparer klimaet for CO2- og metan-udledning, og det hjælper naturen fordi det blandt andet tilbagefører fosfor og kvælstof til jorden i form af gødning.
Vidste du at: 100 kg. madaffald, som sendes til genanvendelse i biogasanlæg i gennemsnit ville kunne skabe 0,66 kg. kvælstof, som kan bruges som gødning. Det svarer til at 77,84 kg. kartofler ville kunne gødes. Se kilder og prøv selv at lave en aktuel beregning med dit madaffald på "madaffaldsberegneren" herunder.
.