Friske svampe

Vi har altid et stort udvalg af sæsonens friske svampe. Hvis der er nogle sorter, som du ikke lige kan finde på hylden, så tag fat i os, så spørger vi hos vores svampepusher. Udvalget af de enkelte varianter, kan variere fra butik til butik.

Tørrede svampe

 

Da det jo ikke altid er muligt at få de friske svampesorter, som man gerne vil have, grundet fx sæson, så er et rigtig godt alternativ de tørrede. På vores hylder finder du altid et stort udvalg af tørrede svampe i både store og små mængder.

 

Frosne svampe

Lige som de tørrede svampe er dem på frost et godt alternativ til de friske. Det er nemt og bekvemt, det eneste du skal gøre, er åbne fryseren, tø dem op og de er klar til tilberedning.

Alt med trøfler

De friske trøfler finder du i vores butikker op til højtiderne, som fx til nytår. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så skal vi nok holde dig opdateret. Er du helårs trøffelspiser så fortvivl ikke, vi har dem nemlig på glas i både store og små mængder. Er du trøffelolie fan, så har vi selvfølgelig også et stort udvalg af det i vores sortiment.

Endnu flere gode svampesager

Vi byder også på pasta med svampe, champignon på glas og dåse, fond, svampecreme og vegansk champignonpostej. Her ser du blot et udvalg, du finder meget mere på hylderne i butikkerne.

Opskrifter med svampe

Se opskrifter med svampe
 

Opskrifter med vildt

Se opskrifter med vildt

Lige nu er der højsæson for:

Champignon

Den kendte hvide champignon har en mild svampesmag og er god i både rå og tilberedt stand. Husk ikke at lægge dem i vand, da det dermed kan oplæse smagsstofferne, da de er vandopløselige.

Brun champignon

Den brune champignon er egentlig blot en lille Portobello svamp. Smagen er lidt mere markeret end hos den hvide almindelige variant, da den har et højere tørstofindhold. Desuden indeholder den også den 5. grundsmag Umami.

Kantareller

Kantareller har en ret nøddeagtig smag, som er ret kraftig i forhold til fx champignon og østershatte. Den er ikke velegnet til at spise rå, da den har en ret bitter smag, som dog forsvinder, når den bliver tilberedt.

Bøgehatte

Bøgehatten har en mild smag med et nøddeagtigt touch. Du kan anvende hele svampe og den er meget sprød, også efter at den er tilberedt.

Enoki

Enoki svampen kendes også under navnet Fløjsfod og det er en af de meste benyttede svampe i det asiatiske køkken. Kan anvendes i kolde retter (som fx salater og sandwich), men også i varme retter. Du skal dog være opmærksom på ikke at varme den for længe, da den dermed kan blive sej.

 

Karl Johan

Karl Johan er en af de meste kendte svampe, med et utal af anvendelsesmuligheder. Den kan spises rå, men kan selvfølgelig også tilberedes varm. Den har en dejlig mild og nøddeagtig smag.

Kejserhatte

Svampen har en meget kødfuld konsistens og en let nøddeagtig smag. Den kan både ristes, grilles og sauteres og den svinder meget lidt under tilberedningen Prøv den fx også rå, helt tyndskåret i en Carpaccio.

Portobello

Portobelloen er en brun champignon, som blot er vokset stor. Den indeholder den 5. grundsmag Umami og kan tilberedes på utallige måder, fx gratineres, sauteres, i wokretter eller grilles. 

Shiitake

Shiitake svampen har en mild og nøddeagtig smag og er en meget brugt svamp i det asiatiske køkken. Den er især velegnet til retter med kød, fisk, fjerkræ og i sammenkogte retter og supper (fx misosuppe).