Velkommen til De Små Giganter

Passion for danske varer

I over 100 år har vi været stolte af vores sortiment og ikke mindst vores evne til at udvikle det.

Vores samarbejdspartnere strækker sig fra de kæmpestore på det danske marked, til de udenlandske aktører og ikke mindst til de helt små aktører, som helt sikkert har potentiale til at vokse sig større.

Som bekendt er vi en leverandør til alle. Vores kunder styrer vores sortiment, udvalg og bredde, således man altid vil finde varer, som falder i den enkeltes smag.

Hvem er De Små Giganter?

"De Små Giganter" er ikke en lukket klub, men dog alligevel.

Vi har opsat 2 simple kriterier for, hvem vi kalder for "De Små Giganter":
◼ Dansk producent
◼ Danske produkter – og gerne lokalt produceret

 

Hvad De Små Giganter vil give dig

Masser af historie! Så kort kan det siges.

De Små Giganter er passionerede leverandører, som alle har dét tilfælles, at deres produkter har en god, spændende historie. Flere gange i løbet af et kvartal vil du derfor opleve "De Små Giganter" i vores butikker.


”Mad med en historie smager bedre”.

Aktuelle Små Giganter

Skagen Salmon

"Laksene har hele deres levetid svømmet i modstrøm. Præcis som vilde laks. Skagen Salmon ligger naturligvis i det naturskønne Skagen. Vi har udsigt til klitterne, nyder det helt unikke lys og følger havet fra en stille sommerdag til en voldsom januar storm.

Nærheden til havet er essentiel for indtag og cirkulation af vand til laksene. Biogasanlægget, der omdanner slam fra vores filtrering til ren energi, ligger på den anden side af vejen. Og Nordjylland har en stor og stolt fiskeindustri med kompetencer og faciliteter som vi nyder godt af". - Skagen Salmon

Findes i 2 varianter: hel laks og filet

 

Ådal Øko. Ørred

"Hos Ådal Ørred vil vi tilbage til rødderne og drive fiskeopdræt på naturlig vis med respekt for naturen, fiskene og de mennesker, der skal spise dem.

Vores formål med Ådal Ørred er simpelt. Vi vil lave velsmagende, naturlige og friske fisk, som man kan nyde med god samvittighed.

Derfor har vi i hele processen fra opdræt til slagtning og levering fokus på både fødevarekvalitet, miljø, klima og dyrevelfærd". - Ådal Ørred

Varen på vej i Købehavn og Glostrup

WOW! Plantebaseret!

Læs mere
 

WOW! Plantebaseret

"Vi har lagt vægt på at lave premium ostealternativer med fokus på God naturlig smag bl.a. via fermentering.
God funktionalitet i madlavningen (smelter og giver brunfarvning v/bagning, bliver crisp ved stegning)
Stærk ernæringsprofil (kilde til protein, lavt indhold af mættet fedt)
Fri for allergener.

Vi har fokus på udelukkende at anvende råvarer som produceres i vores egen region, f.eks. gule ærter, kartofler, glutenfri havre og rapsolie. Vi anvender fermentering som vi kender det fra yoghurt og ost, til at skabe en god grundsmag og konservering". - WOW

New Loop

Læs mere
 

New Loop - et dansk pantsystem til vaskbar emballage!

New Loop er et cirkulært pantsystem, der vasker og klargør brugte New Loop kopper til genbrug og senere genanvendelse, når kopperne ikke længere kvalitetsmæssigt kan genbruges. 

Kopperne, som har termoeffekt, findes i to størrelser:

Small 42 x 25 cl (vnr. 347446) til kr. 262,50 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Large 40 x 43 cl (vnr. 347445) til kr. 250,00 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Ølkrussene, som findes i to størrelser, fås til:

Small 28 x 33 cl (vnr. 352898) til kr. 228,00 inkl. pant (á 8,14 kr/krus)

Large 34 x 50 cl (vnr. 352899) til kr. 204,00 inkl. pant (á 6 kr/krus)

Se her hvordan du bliver en del af "loopet"!

Agrain

”Agrain® er en dansk virksomhed, som upcycler den tilbageværende kornmasse fra øl- og whiskyproduktion, kaldet mask, til et økologisk og bæredygtigt specialmel. Ved at upcycle giver vi de maltede og mæskede korn en ekstra chance, og vi er dermed med til at mindske det globale fødevaretab.
Vi tilbyder nye velsmagende hverdagsprodukter til forbrugeren og giver alle mulighed for at tage klimadagsordenen med, når der handles ind. For hver pose med 500 g mel fra Agrain®, kan der spares 2 m² landbrugsjord. Vi bruger ikke vand i produktionen af vores mel, og CO2-emissionen fra vores produktion er 0,59 CO2eq pr. kg mel (uemballeret)* - langt fra det globale gennemsnit for hvedemel, som du kan erstatte med Agrain® maskmel.

Agrain® maskmel er med et højt fiber- & proteinindhold et godt og bæredygtigt tilskud til dit brød og bagværk. Med melet som grundingrediens, producerer vi Crackers, Crisps, Granola og melblandinger.

Vi samarbejder med danske økologiske bryggerier og destillerier, for at mindske madspild og udnytte ressourcer der ellers ville gå tabt.

Vores mission hos Agrain® er hele tiden at udvikle nye madvarer, der tilfører nye smage og muligheder, til vores daglige måltider. Vi mener at det er muligt at producere, bæredygtige, økologiske velsmagende produkter, uden at gå på kompromis med kvalitet eller smag.”

* Beregningerne er lavet af tredjeparts bureau (RE-VIU).

- Agrain

Maskmelet fås i varianterne: Pilsner, IPA, Stout og Whisky.
Desuden fås crackers i varianterne Havre og Havsalt, samt melblandingerne Rugbrød og Tebolle. Herudover også et udvalg af crisps.

Hostile Sauce

 

Hostile sauce

"Vores historie begynder faktisk ikke i Danmark - men derimod i Californien i USA.

Vores grundlægger Robert er oprindeligt fra USA, men er i dag bosat i Danmark.
Det var netop i USA, at Robert fik øjnene op for hot sauce, og hvor mange muligheder det har i madlavning.

Da Robert kommer til Danmark opdager han, at hot sauce markedet er noget helt andet end i USA. Der mangler et produkt, som smager af ægte hot sauce, og som ikke bare er stærkt, for at være stærkt.
Man skal også kunne fornemme de råvarer, som hot saucen er lavet af - eksempelvis hvidløg, citrus eller honning.

Han sætter sig for at lave landets bedste og mest autentiske hot sauce - lavet på friske råvarer og kun de bedste chilipebre".

Varen findes i Glostrup, kommer snart i København

ÅBEN 

"Navnet ÅBEN stammer fra det danske udtryk 'at være åben'. Både navnet og designet udspringer af visionen om at være åben, hvilket symboliserer den åbenhed, Philip som grundlægger oplevede som et nyt bryggeri i branchen.

 

"Du tager fire ingredienser: vand, malt, humle og gær. Så simpelt er det, og hvordan det er blevet gjort i tusinder af år. På trods af det fortsætter vi med at udvikle og definere nye øltyper. Øl er aldrig bare øl.
— Philip Hulgaard, grundlægger af ÅBEN

 

Mantraet om åbenhed er grundlæggende for ÅBEN; Fra at være åbne om vores brygningsproces og de øl, vi producerer, til en åbenhed over for kreative partnerskaber og nye måder at forbinde mennesker gennem øl. ÅBEN startede måske som et bryggeri, men i dag er ÅBEN så meget mere end øl.

Gennem alt sigter vi mod at forbinde mennesker gennem inspirerende og berigende oplevelser og etablere et ÅBENT fællesskab gennem nye initiativer og fysiske placeringer."

- ÅBEN

Alefarm Brewing

"Alefarm Brewing er et familiedrevet mikrobryggeri med et fokus på moderne håndværk, autencitet og en oprigtig tro på at kvalitet bygger på kærlighed. Vores ambition er at skabe sammenhold og fællesskab gennem unikke oplevelser med øl.

På tværs af stilart og smagsnoter har øllene dét til fælles, at de alle er øl, man har lyst til at drikke igen og igen".

- Alefarm

Prøv fx Sunglow, der er en Pale Ale, Dayglow, en skøn IPA eller Afterglow, som er en rigtig spændende Double IPA

Arensbak

Emilie og Bram tog imod udfordringen fra iværksætteren Christian Arensbak, om at udvikle en Non Alcoholic Gourmetdrik, som skulle være et vinøst supplement til vin.

"Alkoholfri gourmetdrik designet til det gode måltid.

Arensbak er rig på vitaminer og mineraler, få kalorier og smagen er helt sin egen. Det er en smagsoplevelse med masser af toner, tanniner, mundfornemmelse og lang eftersmag.

ARENSBAK er en Non Alcoholic (mindre end 0,5%) Gourmetdrik med en vinøs karakter. ARENSBAK er en fermenteret drik baseret på en 2000 år gammel kinesisk opskrift. Vi bruger Kombucha som base, fordi te, ligesom vin, er kompleks i smagen. ARENSBAK gennemgår flere fermenteringer og tilsættes udvalgte ingredienser og krydderier. Det giver den fløjlsbløde, frugtige og tørre mundfornemmelse og lange eftersmag.

ARENSBAK nydes til maden, hyggen, festen og selskabet."

Emilie er uddannet tjener og har bl.a. arbejdet på Michelin restauranterne Kong Hans og Alchemist. Hun er som-melier med diplom fra Vinakademiet.

Bram har en master i mikrobiologi med speciale i Food Innovation. Han har en fortid fra bl.a. restaurant Noma’s fermenteringslab.

- Arensbak


Kombucha alkoholfri rød- og hvidvin.

Til vores leverandører: Vil du gerne være en af "De små giganter"?

Send os en mail med din kontaktinfo, så er du godt i gang. 

Ja tak, send mig information