Velkommen til De Små Giganter

Passion for danske varer

I over 100 år har vi været stolte af vores sortiment og ikke mindst vores evne til at udvikle det.

Vores samarbejdspartnere strækker sig fra de kæmpestore på det danske marked, til de udenlandske aktører og ikke mindst til de helt små aktører, som helt sikkert har potentiale til at vokse sig større.

Som bekendt er vi en leverandør til alle. Vores kunder styrer vores sortiment, udvalg og bredde, således man altid vil finde varer, som falder i den enkeltes smag.

Hvem er De Små Giganter?

"De Små Giganter" er ikke en lukket klub, men dog alligevel.

Vi har opsat 2 simple kriterier for, hvem vi kalder for "De Små Giganter":
◼ Dansk producent
◼ Danske produkter – og gerne lokalt produceret

Aktuelle Små Giganter: Bruun Kola / AleFarm / Thurø Bryghus / Knæk & Bræk / New Loop / Agrain (Mel og crackers) /  Arensbak (alkoholfri vin) / Reduced (Fond) / Hostile (Hot Sauces) / Umami SauceSweet North (flødeboller) / Nørrebro Likør / Nordic Snails  / Åben (bryggeri) / Nordhavn Eddikebryggeri / Tempty Foods

 

Hvad De Små Giganter vil give dig

Masser af historie! Så kort kan det siges.

De Små Giganter er passionerede leverandører, som alle har dét tilfælles, at deres produkter har en god, spændende historie. Flere gange i løbet af et kvartal vil du derfor opleve "De Små Giganter" i vores butikker.


”Mad med en historie smager bedre”.

Aktuelle Små Giganter

New Loop

Læs mere
 

New Loop - et dansk pantsystem til vaskbar emballage!

New Loop er et cirkulært pantsystem, der vasker og klargør brugte New Loop kopper til genbrug og senere genanvendelse, når kopperne ikke længere kvalitetsmæssigt kan genbruges. 

Kopperne, som har termoeffekt, findes i to størrelser og kan købes i butikken i København:

Small 42 x 25 cl (vnr. 347446) til kr. 262,50 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Large 40 x 43 cl (vnr. 347445) til kr. 250,00 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Se her hvordan du bliver en del af "loopet"!

Agrain

”Agrain® er en dansk virksomhed, som upcycler den tilbageværende kornmasse fra øl- og whiskyproduktion, kaldet mask, til et økologisk og bæredygtigt specialmel. Ved at upcycle giver vi de maltede og mæskede korn en ekstra chance, og vi er dermed med til at mindske det globale fødevaretab.
Vi tilbyder nye velsmagende hverdagsprodukter til forbrugeren og giver alle mulighed for at tage klimadagsordenen med, når der handles ind. For hver pose med 500 g mel fra Agrain®, kan der spares 2 m² landbrugsjord. Vi bruger ikke vand i produktionen af vores mel, og CO2-emissionen fra vores produktion er 0,59 CO2eq pr. kg mel (uemballeret)* - langt fra det globale gennemsnit for hvedemel, som du kan erstatte med Agrain® maskmel.

Agrain® maskmel er med et højt fiber- & proteinindhold et godt og bæredygtigt tilskud til dit brød og bagværk. Med melet som grundingrediens, producerer vi Crackers, Crisps, Granola og melblandinger.

Vi samarbejder med danske økologiske bryggerier og destillerier, for at mindske madspild og udnytte ressourcer der ellers ville gå tabt.

Vores mission hos Agrain® er hele tiden at udvikle nye madvarer, der tilfører nye smage og muligheder, til vores daglige måltider. Vi mener at det er muligt at producere, bæredygtige, økologiske velsmagende produkter, uden at gå på kompromis med kvalitet eller smag.”

* Beregningerne er lavet af tredjeparts bureau (RE-VIU).

- Agrain

Maskmelet fås i varianterne: Pilsner, IPA, Stout og Whisky.
Desuden fås crackers i varianterne Havre og Havsalt, samt melblandingerne Rugbrød og Tebolle. Herudover også et udvalg af crisps.

Nørrebro Likør

"Vi er en ung likørvirksomhed grundlagt i 2021 i hjertet af Nørrebro. Vores passion er at lave smagfulde likører, som vi er vilde med – og som vi derfor har lyst til at dele med andre". 

"Vi producerer kvalitetslikører uden tilsætningsstoffer, stabilisator og E-numre.  Produktionen er omhyggelig og uden brug af diverse maskiner, hvilket gør, at du får et naturligt produkt, der smager fantastisk og har et ufiltreret finish med en lille kant af aromatisk citrusolie i toppen. 

Nørrebro Likør arbejder med både syn, duft og smagssanserne. Vores Limoncello er – noget utraditionelt – tilsat citronsaft, og selvom Italienerne måtte ”korse sig”, så er det et valg, vi har truffet, da det forlænger smagsoplevelsen og skaber ekstra dybde og sødme til smagsprofilen". 

- Nørrebro Likør

Varianter: Limoncello, Arancello og kaffelikør

Bruun Kola

En virkelig god gourmet kola, der smager som en KOLA bør smage. Kolaen er lavet ud fra ambitionen om at lave verdens bedstes kola.

Bruun Kola er fremstillet af de bedste råvarer og har en dejlig krydret smag. 

Føres i to varianter: en med og en uden tilsat sukker.

Thurø Bryghus

"På Thurø Bryghus brygges og tappes alt vores gode øl under navnet Ø-Bryg.

Her tager de sig tid til at brygge øl i ro og med kærlighed til det gode øl. Her er det små bryg og høj kvalitet der er i fokus.

Gurli og Ask har drevet bryghuset siden 1. januar 2023 og har brugt al tiden på at gøre sig klar til den nye sæson. Det betyder brygget en hel del øl og meldt sig til ølfestivaler og andre arrangementer for at komme ud og møde kunder og lade dem smage på deres øl. Sortimentet af øl er mange klassiske øl stile og spænder fra Pilsner type til Brown Ale. Den nyeste øl er en Fruity IPA med masser af citra og galaxy humle. I sortimentet gemmer sig også en Humlecider, noget af en perle. Det er Cider lavet med ølgær og humle.

Gå på opdagelse i sortimentet og oplev det gode øl".

- Thurø Bryghus

Hostile hot sauces

En hot sauce, der smager af mere end bare den stærke chili. Manden bag er født og opvokset i det sydlige Californien, hvor hot sauces er en selvfølgelighed. Og derfor er det også en selvfølgelighed, at det skal være en god kvalitet, der komplimenterer ethvert måltid.

Find bl.a. varianterne: West coast heat, jalapeño & lime, ginger habenero og roasted garlic. 

Sauce Umami

"Hos Sauce Umami er vi faktisk ret stolte af at kunne præsentere dig for de første og eneste ægte økologiske emulgerede saucer på markedet. 

Klassisk Béarnaise, Chili Béarnaise og Hollandaise, der alle er pisket med rigtigt smør, rigtige æggeblommer og vores helt ”egen” Béarnaise-essens, estragon og krydderier, præcist som en kok ville gøre det i et professionelt køkken.

I Sauce Umamis køkken er valget af gode, ægte råvarer altafgørende for slutproduktet, og derfor har vi udelukkende valgt de bedste kvaliteter, lige fra rigtigt økologisk dansk smør, danske økologiske æg — til selve sjælen i vores saucer — nemlig ”essensen”, der skal give saucen den helt perfekte syrebalance."

- Sauce Umami

 

Varianterne: Béarnaise, Chili Béarnaise, Hollandaise 180g/glas

Sweet North

 

Sweet North

Ærli' flødeboller er udviklet i et køkken på Fyn, hvor Michael ønskede at skabe en flødebolle med den perfekte smag. 

Han beskriver resultatet således:

Chokoladen: Overtrukket med 60% økologisk chokolade, for at give den perfekte crunch og sikre den perfekte balance mellem sødme og bitterhed.

Skummet: Grundet opskriften kan skummet i Ærli' Flødebollen holde sin cremede og fyldige konsistens markant længere end andre specialflødeboller. Vi tilsætter citronsyre for at give et afbalanceret modspil til chokoladens bitterhed og skummets sødme.

Bunden: 60% økologisk chokolade, tilsat knasende kakaonibs (ristede kakaobønner), der giver det optimale modspil til de resterende elementer.

Føres i varianter med og uden kokos og kan findes på køl og frost i Glostrup.

ÅBEN 

"Navnet ÅBEN stammer fra det danske udtryk 'at være åben'. Både navnet og designet udspringer af visionen om at være åben, hvilket symboliserer den åbenhed, Philip som grundlægger oplevede som et nyt bryggeri i branchen.

 

"Du tager fire ingredienser: vand, malt, humle og gær. Så simpelt er det, og hvordan det er blevet gjort i tusinder af år. På trods af det fortsætter vi med at udvikle og definere nye øltyper. Øl er aldrig bare øl.
— Philip Hulgaard, grundlægger af ÅBEN

 

Mantraet om åbenhed er grundlæggende for ÅBEN; Fra at være åbne om vores brygningsproces og de øl, vi producerer, til en åbenhed over for kreative partnerskaber og nye måder at forbinde mennesker gennem øl. ÅBEN startede måske som et bryggeri, men i dag er ÅBEN så meget mere end øl.

Gennem alt sigter vi mod at forbinde mennesker gennem inspirerende og berigende oplevelser og etablere et ÅBENT fællesskab gennem nye initiativer og fysiske placeringer."

- ÅBEN

Alefarm Brewing

"Alefarm Brewing er et familiedrevet mikrobryggeri med et fokus på moderne håndværk, autencitet og en oprigtig tro på at kvalitet bygger på kærlighed. Vores ambition er at skabe sammenhold og fællesskab gennem unikke oplevelser med øl.

På tværs af stilart og smagsnoter har øllene dét til fælles, at de alle er øl, man har lyst til at drikke igen og igen".

- Alefarm

Prøv fx Sunglow, der er en Pale Ale, Dayglow, en skøn IPA eller Afterglow, som er en rigtig spændende Double IPA

 

Reduced

 

Reduced - økologisk fond

"Vi har ikke tilvalgt bæredygtighed. Det er selve grundlaget for vores virksomhed.

Vi bruger stort set kun overskudsråvarer:
- Æglægningshøns, som ellers for det meste bliver til biogas, når de ikke kan lægge flere æg.
- Strandkrabber, som er en invasiv art - der er alt, alt for mange af dem i havene. Der er så mange, at fiskerne ikke må kaste dem ud igen, før de har aflivet hver enkelt.
- Tyrekalve fra mælkeproduktionen, som ellers var blevet aflivet ved fødslen - lige nu får kun ca. 10% af dem lov at overleve - det tal vil vi gerne påvirke positivt.
- Grimme grøntsager, som ikke kan sælges i butikkerne.

Historien er god: Danskproduceret fond, skabt af overskudsråvarer. Alt sammen økologisk og uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

"Vi er en innovativ fødevarevirksomhed. Vi er specialister i at skabe fødevareprodukter og smagsforstærkere af høj kvalitet på upcyclede råvarer.

Vores er mission er at reducere madspild ved at anvende grøntsager, protein og andre næringskilder som er tilovers i fødevareindustrien. Altid med fokus på smag, kvalitet og bæredygtighed.
Lige nu bruger vi al vores tid på at producere udvikle fermenterede smagsforstærkere. Formålet er skabe endnu mere smag på hvad andre betragter som spild.
Vi skal blive ved med at udvikle os og udfordre hvordan vi tænker på råvarer og fødevareprodukter. Indtil nu har vi lært, at det tager tid og kan være frustrerende.
Men - forhåbentlig kan vores tilgang til fødevareproduktion bidrage til reduktionen af madspild og samtidig bringe sunde og velsmagende fødevareprodukter ind i manges hjem og køkkener".

- Reduced

 

Kalvefond, skaldyrsfond og grøntsagsfond fås alle både i gl. á 200 ml og i ps. á 1 kg

Arensbak

Emilie og Bram tog imod udfordringen fra iværksætteren Christian Arensbak, om at udvikle en Non Alcoholic Gourmetdrik, som skulle være et vinøst supplement til vin.

"Alkoholfri gourmetdrik designet til det gode måltid.

Arensbak er rig på vitaminer og mineraler, få kalorier og smagen er helt sin egen. Det er en smagsoplevelse med masser af toner, tanniner, mundfornemmelse og lang eftersmag.

ARENSBAK er en Non Alcoholic (mindre end 0,5%) Gourmetdrik med en vinøs karakter. ARENSBAK er en fermenteret drik baseret på en 2000 år gammel kinesisk opskrift. Vi bruger Kombucha som base, fordi te, ligesom vin, er kompleks i smagen. ARENSBAK gennemgår flere fermenteringer og tilsættes udvalgte ingredienser og krydderier. Det giver den fløjlsbløde, frugtige og tørre mundfornemmelse og lange eftersmag.

ARENSBAK nydes til maden, hyggen, festen og selskabet."

Emilie er uddannet tjener og har bl.a. arbejdet på Michelin restauranterne Kong Hans og Alchemist. Hun er som-melier med diplom fra Vinakademiet.

Bram har en master i mikrobiologi med speciale i Food Innovation. Han har en fortid fra bl.a. restaurant Noma’s fermenteringslab.

- Arensbak


Kombucha alkoholfri rød- og hvidvin.

 

Nordhavn eddikebryggeri

"Nordhavn Eddikebryggeri blev etableret i 2010 af Claus Meyer og eddikebrygger Andreas Harder, hvilket var 10 år efter de første eksperimenter blev sat over på et loft på Frederiksberg. Mikrobryggeriet forædler råvarerne i Nordens frugthaver og skove til aromatiske eddiker. I Nordhavn Eddikebryggeri arbejder vi tæt sammen med danske frugtavlere, blandt andet fra Claus Meyers egen frugtplantage på Lilleø i Smålandshavet ud fra Lollands kyst. Derfra får vi juicen til vores portefølje af eddiker. Vi er i øjeblikket i overgangsfasen til fuld organisk certificering. Vores nuværende økologiske tilbud er æble og pærecidereddiker, og vi arbejder på at få resten af sortimentet og vores balsamiske eddiker økologisk certificerede.

Vores eddiker serveres på Københavnske toprestauranter - og vores op til 20-års balsamiske eddiker på æble og blomme følger skik og de gamle principper fra den italienske tradizionale metode". 

- Nordhavn

Fås i varianterne: Blommeeddike, pærecidereddike, solbæreddike, æblecidereddike og æbleeddike.

Knæk & Bræk

"En vild smagsoplevelse. Knæk & bræk er en serie af danske produkter i høj kvalitet og med en fantastisk mild og dyb smag, krydret med det gode udtryk for bedste lykkebringende hilsen til en gave eller selvforkælelse. Destilleringen i alle produkter er i bedste kvalitet, mild og ikke spritagtig.
Knæk & Bræk udtrykket bruges i dag af især, golfspillere, jægere, lystfiskere og på teateret samt en generel venlig hilsen med de bedste
ønsker. Flasken kan genbruges som karaffel".

- Knæk & Bræk

Varianter: Bitter, 15-års rom, Porsesnaps og gin med hindbær eller hyldeblomst

TEMPTY FOODS

"Vi mener, at alle skal kunne nyde velsmagende mad uden at gå på kompromis med sundhed og bæredygtighed." - Ana, Cecilie, og Martina (Stiftere og ejere i Tempty Foods)

I Tempty Foods udvikler vi næste generations bæredygtige produkter baseret på protein fra fungi også kaldet mycoprotein.

Vores første produkt, TEMPTY, er et alternativ til både tofu og kød og forsøger ikke at efterligne kød, men har I stedet fokus på en lækker god tekstur og smag, ingen tilsætningsstoffer, og man kan nemt indgå som proteinkilde i forskellige måltider.

TEMPTY passer perfekt ind i alle retter, hvor du normalt ville bruge tofu, kylling eller andet kød. Det passer godt ind i mange forskellige køkkener, da det er let krydret og nemt kan marineres. "

- Tempty Foods 

Til vores leverandører: Vil du gerne være en af "De små giganter"?

Send os en mail med din kontaktinfo, så er du godt i gang. 

Ja tak, send mig information