Velkommen til De Små Giganter

Passion for danske varer

I over 100 år har vi været stolte af vores sortiment og ikke mindst vores evne til at udvikle det.

Vores samarbejdspartnere strækker sig fra de kæmpestore på det danske marked, til de udenlandske aktører og ikke mindst til de helt små aktører, som helt sikkert har potentiale til at vokse sig større.

Som bekendt er vi en leverandør til alle. Vores kunder styrer vores sortiment, udvalg og bredde, således man altid vil finde varer, som falder i den enkeltes smag.

Hvem er De Små Giganter?

"De Små Giganter" er ikke en lukket klub, men dog alligevel.

Vi har opsat 2 simple kriterier for, hvem vi kalder for "De Små Giganter":
◼ Dansk producent
◼ Danske produkter – og gerne lokalt produceret

Aktuelle Små Giganter: Bruun Kola / AleFarm / Thurø Bryghus / Knæk & Bræk / New Loop / Agrain (Mel og crackers) /  Arensbak (alkoholfri vin) Nørrebro Likør / Nordic Snails  / Åben (bryggeri) / Nordhavn Eddikebryggeri / Tempty Foods / Ziropa / WOW

 

Hvad De Små Giganter vil give dig

Masser af historie! Så kort kan det siges.

De Små Giganter er passionerede leverandører, som alle har dét tilfælles, at deres produkter har en god, spændende historie. Flere gange i løbet af et kvartal vil du derfor opleve "De Små Giganter" i vores butikker.


”Mad med en historie smager bedre”.

Aktuelle Små Giganter

Ziropa

"Ziropa har en passion for bedre drikkeoplevelser gennem håndlavede lemonader, sirupper og iste. Med omfattende branchekendskab er vores dedikation at producere de bedste produkter ved brugen af naturlig frugt. Vores holdning er, at der ved brugen af naturlig frugt opnås den flotteste rene farve samt bedste og dybdegående smag. Vi tror på, at kun de friskeste og mest naturlige ingredienser skaber udsøgte drikkeoplevelser, derfor har vi en praktisk tilgang til hver flaske, startende fra bunden.

Vores produkter kan bruges direkte som lemonader eller bruges som en spændende base til jeres drinks og mocktails. Du får altså tre muligheder i kun et produkt, men dermed ikke sagt, at fantasien ikke kan overraske". - Ziropa

Vi har et bredt udvalg: fx lemonade, iste og sirup

New Loop

Læs mere
 

New Loop - et dansk pantsystem til vaskbar emballage!

New Loop er et cirkulært pantsystem, der vasker og klargør brugte New Loop kopper til genbrug og senere genanvendelse, når kopperne ikke længere kvalitetsmæssigt kan genbruges. 

Kopperne, som har termoeffekt, findes i to størrelser:

Small 42 x 25 cl (vnr. 347446) til kr. 262,50 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Large 40 x 43 cl (vnr. 347445) til kr. 250,00 inkl. pant (á 4 kr/kop)

Ølkrussene, som findes i to størrelser, fås til:

Small 28 x 33 cl (vnr. 352898) til kr. 228,00 inkl. pant (á 8,14 kr/krus)

Large 34 x 50 cl (vnr. 352899) til kr. 204,00 inkl. pant (á 6 kr/krus)

Se her hvordan du bliver en del af "loopet"!

Agrain

”Agrain® er en dansk virksomhed, som upcycler den tilbageværende kornmasse fra øl- og whiskyproduktion, kaldet mask, til et økologisk og bæredygtigt specialmel. Ved at upcycle giver vi de maltede og mæskede korn en ekstra chance, og vi er dermed med til at mindske det globale fødevaretab.
Vi tilbyder nye velsmagende hverdagsprodukter til forbrugeren og giver alle mulighed for at tage klimadagsordenen med, når der handles ind. For hver pose med 500 g mel fra Agrain®, kan der spares 2 m² landbrugsjord. Vi bruger ikke vand i produktionen af vores mel, og CO2-emissionen fra vores produktion er 0,59 CO2eq pr. kg mel (uemballeret)* - langt fra det globale gennemsnit for hvedemel, som du kan erstatte med Agrain® maskmel.

Agrain® maskmel er med et højt fiber- & proteinindhold et godt og bæredygtigt tilskud til dit brød og bagværk. Med melet som grundingrediens, producerer vi Crackers, Crisps, Granola og melblandinger.

Vi samarbejder med danske økologiske bryggerier og destillerier, for at mindske madspild og udnytte ressourcer der ellers ville gå tabt.

Vores mission hos Agrain® er hele tiden at udvikle nye madvarer, der tilfører nye smage og muligheder, til vores daglige måltider. Vi mener at det er muligt at producere, bæredygtige, økologiske velsmagende produkter, uden at gå på kompromis med kvalitet eller smag.”

* Beregningerne er lavet af tredjeparts bureau (RE-VIU).

- Agrain

Maskmelet fås i varianterne: Pilsner, IPA, Stout og Whisky.
Desuden fås crackers i varianterne Havre og Havsalt, samt melblandingerne Rugbrød og Tebolle. Herudover også et udvalg af crisps.

Nørrebro Likør

"Vi er en ung likørvirksomhed grundlagt i 2021 i hjertet af Nørrebro. Vores passion er at lave smagfulde likører, som vi er vilde med – og som vi derfor har lyst til at dele med andre". 

"Vi producerer kvalitetslikører uden tilsætningsstoffer, stabilisator og E-numre.  Produktionen er omhyggelig og uden brug af diverse maskiner, hvilket gør, at du får et naturligt produkt, der smager fantastisk og har et ufiltreret finish med en lille kant af aromatisk citrusolie i toppen. 

Nørrebro Likør arbejder med både syn, duft og smagssanserne. Vores Limoncello er – noget utraditionelt – tilsat citronsaft, og selvom Italienerne måtte ”korse sig”, så er det et valg, vi har truffet, da det forlænger smagsoplevelsen og skaber ekstra dybde og sødme til smagsprofilen". 

- Nørrebro Likør

Varianter: Limoncello, Arancello og kaffelikør

Bruun Kola

En virkelig god gourmet kola, der smager som en KOLA bør smage. Kolaen er lavet ud fra ambitionen om at lave verdens bedstes kola.

Bruun Kola er fremstillet af de bedste råvarer og har en dejlig krydret smag. 

Føres i to varianter: en med og en uden tilsat sukker.

Thurø Bryghus

"På Thurø Bryghus brygges og tappes alt vores gode øl under navnet Ø-Bryg.

Her tager de sig tid til at brygge øl i ro og med kærlighed til det gode øl. Her er det små bryg og høj kvalitet der er i fokus.

Gurli og Ask har drevet bryghuset siden 1. januar 2023 og har brugt al tiden på at gøre sig klar til den nye sæson. Det betyder brygget en hel del øl og meldt sig til ølfestivaler og andre arrangementer for at komme ud og møde kunder og lade dem smage på deres øl. Sortimentet af øl er mange klassiske øl stile og spænder fra Pilsner type til Brown Ale. Den nyeste øl er en Fruity IPA med masser af citra og galaxy humle. I sortimentet gemmer sig også en Humlecider, noget af en perle. Det er Cider lavet med ølgær og humle.

Gå på opdagelse i sortimentet og oplev det gode øl".

- Thurø Bryghus

ÅBEN 

"Navnet ÅBEN stammer fra det danske udtryk 'at være åben'. Både navnet og designet udspringer af visionen om at være åben, hvilket symboliserer den åbenhed, Philip som grundlægger oplevede som et nyt bryggeri i branchen.

 

"Du tager fire ingredienser: vand, malt, humle og gær. Så simpelt er det, og hvordan det er blevet gjort i tusinder af år. På trods af det fortsætter vi med at udvikle og definere nye øltyper. Øl er aldrig bare øl.
— Philip Hulgaard, grundlægger af ÅBEN

 

Mantraet om åbenhed er grundlæggende for ÅBEN; Fra at være åbne om vores brygningsproces og de øl, vi producerer, til en åbenhed over for kreative partnerskaber og nye måder at forbinde mennesker gennem øl. ÅBEN startede måske som et bryggeri, men i dag er ÅBEN så meget mere end øl.

Gennem alt sigter vi mod at forbinde mennesker gennem inspirerende og berigende oplevelser og etablere et ÅBENT fællesskab gennem nye initiativer og fysiske placeringer."

- ÅBEN

Alefarm Brewing

"Alefarm Brewing er et familiedrevet mikrobryggeri med et fokus på moderne håndværk, autencitet og en oprigtig tro på at kvalitet bygger på kærlighed. Vores ambition er at skabe sammenhold og fællesskab gennem unikke oplevelser med øl.

På tværs af stilart og smagsnoter har øllene dét til fælles, at de alle er øl, man har lyst til at drikke igen og igen".

- Alefarm

Prøv fx Sunglow, der er en Pale Ale, Dayglow, en skøn IPA eller Afterglow, som er en rigtig spændende Double IPA

Arensbak

Emilie og Bram tog imod udfordringen fra iværksætteren Christian Arensbak, om at udvikle en Non Alcoholic Gourmetdrik, som skulle være et vinøst supplement til vin.

"Alkoholfri gourmetdrik designet til det gode måltid.

Arensbak er rig på vitaminer og mineraler, få kalorier og smagen er helt sin egen. Det er en smagsoplevelse med masser af toner, tanniner, mundfornemmelse og lang eftersmag.

ARENSBAK er en Non Alcoholic (mindre end 0,5%) Gourmetdrik med en vinøs karakter. ARENSBAK er en fermenteret drik baseret på en 2000 år gammel kinesisk opskrift. Vi bruger Kombucha som base, fordi te, ligesom vin, er kompleks i smagen. ARENSBAK gennemgår flere fermenteringer og tilsættes udvalgte ingredienser og krydderier. Det giver den fløjlsbløde, frugtige og tørre mundfornemmelse og lange eftersmag.

ARENSBAK nydes til maden, hyggen, festen og selskabet."

Emilie er uddannet tjener og har bl.a. arbejdet på Michelin restauranterne Kong Hans og Alchemist. Hun er som-melier med diplom fra Vinakademiet.

Bram har en master i mikrobiologi med speciale i Food Innovation. Han har en fortid fra bl.a. restaurant Noma’s fermenteringslab.

- Arensbak


Kombucha alkoholfri rød- og hvidvin.

 

Nordhavn eddikebryggeri

"Nordhavn Eddikebryggeri blev etableret i 2010 af Claus Meyer og eddikebrygger Andreas Harder, hvilket var 10 år efter de første eksperimenter blev sat over på et loft på Frederiksberg. Mikrobryggeriet forædler råvarerne i Nordens frugthaver og skove til aromatiske eddiker. I Nordhavn Eddikebryggeri arbejder vi tæt sammen med danske frugtavlere, blandt andet fra Claus Meyers egen frugtplantage på Lilleø i Smålandshavet ud fra Lollands kyst. Derfra får vi juicen til vores portefølje af eddiker. Vi er i øjeblikket i overgangsfasen til fuld organisk certificering. Vores nuværende økologiske tilbud er æble og pærecidereddiker, og vi arbejder på at få resten af sortimentet og vores balsamiske eddiker økologisk certificerede.

Vores eddiker serveres på Københavnske toprestauranter - og vores op til 20-års balsamiske eddiker på æble og blomme følger skik og de gamle principper fra den italienske tradizionale metode". 

- Nordhavn

Fås i varianterne: Blommeeddike, pærecidereddike, solbæreddike, æblecidereddike og æbleeddike.

Knæk & Bræk

"En vild smagsoplevelse. Knæk & bræk er en serie af danske produkter i høj kvalitet og med en fantastisk mild og dyb smag, krydret med det gode udtryk for bedste lykkebringende hilsen til en gave eller selvforkælelse. Destilleringen i alle produkter er i bedste kvalitet, mild og ikke spritagtig.
Knæk & Bræk udtrykket bruges i dag af især, golfspillere, jægere, lystfiskere og på teateret samt en generel venlig hilsen med de bedste
ønsker. Flasken kan genbruges som karaffel".

- Knæk & Bræk

Varianter: Bitter, 15-års rom, Porsesnaps og gin med hindbær eller hyldeblomst

TEMPTY FOODS

"Vi mener, at alle skal kunne nyde velsmagende mad uden at gå på kompromis med sundhed og bæredygtighed." - Ana, Cecilie, og Martina (Stiftere og ejere i Tempty Foods)

I Tempty Foods udvikler vi næste generations bæredygtige produkter baseret på protein fra fungi også kaldet mycoprotein.

Vores første produkt, TEMPTY, er et alternativ til både tofu og kød og forsøger ikke at efterligne kød, men har I stedet fokus på en lækker god tekstur og smag, ingen tilsætningsstoffer, og man kan nemt indgå som proteinkilde i forskellige måltider.

TEMPTY passer perfekt ind i alle retter, hvor du normalt ville bruge tofu, kylling eller andet kød. Det passer godt ind i mange forskellige køkkener, da det er let krydret og nemt kan marineres. "

- Tempty Foods 

WOW! Plantebaseret!

Læs mere
 

WOW! Plantebaseret

"Vi har lagt vægt på at lave premium ostealternativer med fokus på God naturlig smag bl.a. via fermentering.
God funktionalitet i madlavningen (smelter og giver brunfarvning v/bagning, bliver crisp ved stegning)
Stærk ernæringsprofil (kilde til protein, lavt indhold af mættet fedt)
Fri for allergener.

Vi har fokus på udelukkende at anvende råvarer som produceres i vores egen region, f.eks. gule ærter, kartofler, glutenfri havre og rapsolie. Vi anvender fermentering som vi kender det fra yoghurt og ost, til at skabe en god grundsmag og konservering". - WOW

Til vores leverandører: Vil du gerne være en af "De små giganter"?

Send os en mail med din kontaktinfo, så er du godt i gang. 

Ja tak, send mig information