Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Det vil altså sige, at mange af dine yngre gæster kan være vegetarer/veganere.

Så med den baggrund, byder vi nu velkommen til Vores Veggie Verden. I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af både veganske og vegetariske varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte Veggie varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste fire nemlig: Veganer, Vegetar, Flexitar og Plantebaseret (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du at konvertere din forretning fra konventionelt til veggie, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i videoen herunder.

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Udvalgte Veggie varer

 

Se her et udpluk af vores Veggie varer, som vi har set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

VEGGIEBALLS ITALIANO ØKO. 4,5 KG

349,99 pr. krt.

Set i København

Produkterne fra Planteslagterne er bestemt et bid (eller 10) hver. De økologiske Veggie Balls italiano er ingen undtagelse. De anvendes i wraps, pita, salater eller pastaretter. De er lavet på belugalinser, solsikkekerne og svampe og er smagt til balsamicoeddike og oregano. Find dem i frostboksen.

Leverandør: Planteslagterne ApS

FLORA PROFESSIONAL VEGANSK MAT 15% 1 L

25,99 pr. stk.

Set i begge butikker

Genialt produkt, der nemt kan trylle den klassiske svampe(fløde)sauce m.v. om til en vegansk udgave.
Vores leverandør er selv fortaler for, at alle, uanset spise-præference, skal kunne spise det samme. Det handler derfor om at finde dét produkt, som kan imødekomme alle - og dét synes vi, at dette produkt sagtens kan.
Fra samme leverandør findes også ”fløde” med 31% indhold, som med fordel kan anvendes i flødekartofler og risalamande.

Leverandør: Upfield Denmark A/S

SYLTEDE GRØNNE TOMATER ØKO. 200 G

25,99 pr. stk.

Set i København

De syltede grønne tomater fra Syltet-serien er en rigtig sprød lille sag. De er nemlig syltede så nænsomt som muligt, så de ikke mister sprødheden. Tomaterne er syltede med kanel og vanilje, men fungerer helt perfekt i det salte køkken. Prøv dem i tapas, salater og i salsa. Men også på smørrebrød er de superlækre, fx kombineret med pesto og et lækkert stykke nybagt brød.

Leverandør: Upfield Denmark A/S

TOUCH OF TASTE SVAMPEFOND VEGANSK 1 L

154,99 pr. fl.

Set i Glostrup

Efterår og svampetid… og med denne fond, kan der nu med lethed serveres en skøn, smagfuld og cremet vegansk svampesauce. Sautér skalotteløg, krydderurter og svampe som du plejer, tilsæt den veganske svampefond og afstem med den her på siden nævnte veganske flødealternativ (FLORA PROF VEGANSK MAD 15%) og vupti har du en dejlig svampesauce. 

Leverandør: Conaxess Trade

KLASSISK TÆMPEH 300 G

24,99 pr. pk.

Set i København

Et basis planteprotein, skabt i norden af nordens råvarer. Tæmpeh er ikke en køderstatning, men et simpelt, bæredygtigt og ærligt alternativ, der med sit proteinindhold og karakteristiske umami-smag og tekstur har været en fast del af indonesisk madlavning i generationer. Denne variant er oven i købet økologisk. Findes på frost.

Leverandør: Foodture ApS

PESTO BASILIKUM VEGANSK 1100 G

149,99 pr. bt.

Set i begge butikker

Her får du en super lækker vegansk pendant til den originale pesto. Pestoen indeholder (naturligvis) ikke parmesan, men i stedet godt med frisk basilikum, hvidløg og en god kombination af valnødder, mandler og cashewnødder, som både bidrager til den fede og cremede konsistens samt smag. Pestoen sælges i både grossiststørrelse på 1,1 kg og detailudgave på 250g. 

Leverandør: Epos BV

CASHEWNØDDER 500 G

109,99 pr. ps.

Set i Glostrup

Cashewnødder, mandler osv. er sundt og er oveni en god kilde til protein og dermed god at tilsætte i grønne retter. Fx indeholder cashewnødder 18g protein/100 g., hvor mandler indeholder hele 25,6g/100g.
Selvom nødder er sunde, så indeholder de også mange kalorier. Derfor anbefales det, at vi max spiser 30g nødder pr. dag. (kilde: Fødevareguiden).

Leverandør: Franske Specialiteter

VIOBLOCK 250 G

12,99 pr. pk.

Set i København

Med Violifes Vioblock får du et 100% vegansk produkt, lige til at smøre på brødet eller bruge i madlavningen. Vioblock fungerer også i bagningen, så det er bare at gå i gang. Vioblock indeholder hverken soya, nødder eller preservativer, og er naturligvis helt uden laktose.

Leverandør: Upfield Denmark A/S

NATURLI OAT PLUS 1 L

17,99 pr. stk.

Set i begge butikker

Vores udvalg af plantebaserede drikke er både varieret i smag og størrelse og udvalget strækker sig fra drikke med soya m./u. sukker, ris eller mandel, til mange forskellige varianter inden for havredrik, som netop Oat Plus.
Oat Plus indeholder D-, B2-, B12-vitamin, mineralet Kalcium og har KUN 36 kcal pr. 100 ml. og skulle være en sand smagseksplosion.

Leverandør: Dragsbæk Margarinefa

ROSMARINKNKÄCKE MED HAVSALT 230 G

21,99 pr. pk.

Set i København

Semper er navnet bag et bredt udvalg af knækbrød i vores sortiment. Et af dem er denne knasende lækre variant. Et smagfuldt glutenfrit gourmet knækbrød med lækker smag af rosmarin og salt og beriget med B-vitaminer og jern. Knækbrødet er meget sprødt og uden laktose, hvedestivelse, palmeolie og rig på fibre samt vegansk.

Leverandør: Semper Danmark

JACKFRUIT I SALTLAGE ØKO 400 G

17,99 pr. ds.

Set i begge butikker

Jackfruit er en klassiker i det vegetariske og veganske køkken, så naturligvis skal den også have opmærksomhed.
Jackfruit gror på jack træer i Indien og minder om en ananas indeni. Pga. dens ”kødagtige” konsistens anvendes den af mange som et kødalternativ til fx pulled pork: ”Pulled jackfruit” eller i andre retter såsom alternativ til and i fx tacos.

Leverandør: Biogan A/S

AMISA QUINOAMEL ØKO. 375 G

39,99 pr. pk.

Set i Glostrup

Et økologisk, glutenfrit og vegansk mel-produkt i Amisa-serien. Produktet er lavet på økologiske quinoakorn og kan bruges hvor du ellers ville bruge mel. Det er især ideel til fremstilling af pandekager, småkager og i bagning og saucer. Quinoa stammer i øvrigt fra Andes-regionen mellem Peru og Bolivia.

Leverandør: Nature Source

Veganer

At leve vegansk er en måde at leve på, hvor man undgår så vidt muligt alle former for udnyttelse af dyr til føde, tøj og andre formål. Dvs.: En person som lever vegansk, undgår ALT animalsk, som udover fødevarer fx også er pels, læder(sko/bælter), honning samt produkter som er testede på dyr.

Hvis man KUN spiser vegansk, men fortsat går fx i lædersko eller bruger produkter, som er testede på dyr, så kan man sige: AT MAN LEVER VEGANSK

Vegetar

Kært barn, har mange ....!

Vegetarer spiser vegansk, men må gerne spise animalske produkter, hvori der ikke er indgået en slagtning til formålet.

Fx må en vegetar gerne spise æg og mælke produkter, men ikke osten parmesan, da den indeholder animalsk osteløbe (kalvemave). 

På dit spisested, vil du måske opleve yderligere retninger af at spise vegetarisk, hvilket kunne være:

Pollo vegetar: + fjerkræ

Pesco vegetar: + fisk

Lacto vegetar: + mejeriprodukter

Ovo vegetar: + æg 

Flexitar

Spiser hovedsageligt vegetarisk og hvor kød/fisk betragtes som et TILVALG.

Flere og flere lever i dag som flexitarer. Sundhed, dyrevelfærd og klima vægtes højt - og eftersom kød/fisk for flexitarer er et tilvalg, så er der ekstra fokus på god og smagfuld kvalitet.

Det skal nemlig smage godt på flere niveauer, når der spiser kød/fisk.

Plantebaseret

Spiser hovedsagelig hele og uforarbejdede planter, såsom frugt, grønt, bælgfrugter og fuldkorn. Hertil små mængder af forarbejdede produkter og animalske produkter.

I et sundhedsmæssigt perspektiv, er plantebaseret at foretrække fremfor en vegetarisk livsstil, hvis der leves af mange forarbejdede produkter, såsom hvidt mel og raffineret sukker.

Indholdet af vitaminer og mineraler er jo naturligt højere, når man lever af uforarbejdede planter/fødevarer.

De nye kostråd tager sit udspring i den plantebaserede levevis. 

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.

Både helt uden og med omtanke 

I vores butikker har vi et stort udvalg af varer, som er helt uden. Dvs varer, som fx er veganske, uden gluten, uden laktose mv.

Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af emballage og rengøringsartikler, der er produceret med omtanke for miljøet.