Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Det vil altså sige, at mange af dine yngre gæster kan være vegetarer/veganere.

Så med den baggrund, byder vi nu velkommen til Vores Veggie Verden. I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af både veganske og vegetariske varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte Veggie varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste fire nemlig: Veganer, Vegetar, Flexitar og Plantebaseret (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du at konvertere din forretning fra konventionelt til veggie, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i videoen herunder.

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Udvalgte Veggie varer

 

Se her et udpluk af vores Veggie varer, som vi har set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

BANANKAGE 1050 G

Frost
Laktosefri

140,00 pr. stk. (tilbudspris til og med d. 31/8)

Set i begge butikker

Vegansk og laktosefri banankage med chokoladestykker. Kagen er toppet med gyldenbrune hasselnøddeflager og smager vidunderligt. Det eneste du skal gøre, er at tø den op (ca. 12 timer i køleskab) og derefter er den klar til servering for dine gæster. 

Leverandør: Dina Food ApS

MAND’OR MANDELDRIK CLASSICO 1 L

24,99 pr. stk.

Set i København

Lækker italiensk vegansk mandeldrik. Den er rig og intens i smagen og den høje procentdel af mandel (8%), gør den rig på proteiner og fremhæver smagen på bedste vis. I vores butikker finder du altid et kæmpe udvalg af både danske og udenlandske Veggie drikkevarer.

Leverandør: Hippie House

SEASONED SUSHI-INARI TOFULOMMER 1 KG

57,99 pr. ps.

Set i begge butikker

De dybstegte tofu-lommer til Inarizushi (tofu-lommer fyldt med sushiris) er i sig selv et stykke vegetarisk sushi, der er både sundt og lækkert. Tofu-lommerne optager, ved dybstegning, umami og sødme fra marinaden som lommerne er konserveret i, og riseddike-marinaden tilfører syrligt og salt.

Leverandør: Janax

VEGANSK CHEDDAR BLOK 2,5 KG

199,99 pr. stk.

Set i København

Cheddaren fra Green Vie har en god smelteevne og kommer i en praktisk foodservice størrelse. Kan bruges til et utal af retter, prøv den fx på pizza og over nachos. Du kan enten skære den i skiver eller tern, men den kan også rives. Den er, udover at være vegansk, også fri for gluten, laktose og palmeolie.

Leverandør: Vegedan ApS

THE VEGETARIAN BUTCHER FARS 2 KG

Frost

249,99 pr. krt.

Set i begge butikker

Vegansk sojabaseret hakket køderstatning, beriget med vitamin B12 og jern, og rig på protein. Perfekt til fx bolognese og andre retter, hvor alternativ til kød ønskes. Tilsæt farsen i slutningen af tilberedningstiden og varm igennem i 5 minutter ved lav varme. Kan også bruges i ovnretter eller steges i olie.

Leverandør: Unilever Danmark A/S

HÄLSANS KÖK FILLET PIECES 2 KG

Frost

224,00 pr. ps.

Set i København

Vegansk alternativ til kylling, der med sin neutrale smag og mange anvendelsesmuligheder er et godt basisprodukt til det plantebaserede køkken. Fillet Pieces er fortilberedte, saftige og har en god konsistens, der bevares ved opvarmning. De er lavet af sojaprotein, hvilket gør dem til en god kilde til både protein og kostfibre. Brug dem i salater, sandwich, pasta, wok og gryderetter.

Leverandør: Nestlé Danmark A/S

AMERICAN STYLE PIZZA DEJ 380 G

7,99 pr. stk.

Set i begge butikker

Nu kan du nemt og hurtigt lave din helt egen pizza american style. Dejen er super nem at bruge, og gør det til en leg at smække en lækker pizza sammen. Dejen er udrullet på bagepapir, så det eneste du skal tænke på, er hvilket lækkert fyld, du skal glæde dig selv og/eller dine gæster med. 

Leverandør: SR Food A/S

SPREAD ØKOLOGISK SORT TAHIN 1 KG

99,99 pr. bt.

Set i København

Vi har altid et stort udvalg af spreads og smørepålæg. Prøv fx denne sorte sesam spread, som er 100% økologisk, og som er malet til en tyk og lækker sort tahin, der er yderst velegnet til bl.a. humus, salatdressing m.m. Kan også serveres til brunch sammen med yoghurt og et drys af røde bær.

Leverandør: Wiik & Co.

STARBUCKS ALMOND BASED ICED COFFEE 225 ML

13,99 pr. stk.

Set i begge butikker

En iskaffe i sommervarmen er ren nydelse, og med denne Starbucks variant, får du den i en vegansk udgave. I to-go koppen får du en kombination af 100% Arabica espressokaffe og silkeblød og lækker mandel. Opbevar den på køl og nyd den hvor som helst, når som helst. 

Leverandør: Arla Food Amba

RISTEDE CASHEWNØDDER MED LIME 500 G

114,99 pr. ps.

Set i København

Lækre cashewnødder fra Finca La Rosala, det spanske familieejede firma, der producerer håndlavede mandler og nødder af meget høj kvalitet. Der anvendes kun naturlige ingredienser, og ingen konserveringsmidler eller farvestoffer anvendes. Mandlerne er afskallede og ellers ubehandlet.

Leverandør: Franske Specialiteter

VIOLIFE CREAMY ORIGINAL 500 G

39,99 pr. sp.

Set i Glostrup

Cremet vegansk spread, fra det prisvindende mærke Violife. Spreaden er produceret på kokosolie, og er perfekt til fx sandwich, bagel eller i en cheesecake. En ægte cremet nydelse, uanset om du bruger den i det søde eller salte køkken.

Leverandør: Upfield Denmark A/S

SKOLEKRIDT ORIGINALE 600 STK.

199,99 pr. bt.

Set i begge butikker

De velkendte skolekridt, som er veganske, da de er uden gelatine, er kendt af de fleste slikmunde. Er du typen, der ikke kan få nok af de små hvide lakridsstykker, så kommer de heldigvis i en stor bøtte med 600 stk. i, og så er der vist nok til en håndfuld eller to.

Leverandør: Fazer Denmark ApS

Veganer

At leve vegansk er en levevis, hvor man søger at undgå enhver udnyttelse af dyr til føde, tøj o.lign. Veganere lever 100% plantebaseret, spiser ikke animalske produkter, heller ikke forarbejdede, såsom honning samt klæder sig ikke i tøj, som er af animalsk oprindelse fx pels eller læder.

At spise vegansk: En betegnelse for, at man spiser 100% plantebaseret, men fortsat klæder sig i tøj af animalsk oprindelse samt fx drikker thé med honning.

 

Vegetar

Kært barn, har mange ....!

Overordnet er en vegetar i sin grundform "én, som spiser vegansk", men gennem årene er der kommet flere retninger:

Pollo: Spiser også fjerkræ

Pesco: Spiser også fisk

Lacto: Spiser også mejeriprodukter

Ovo: Spiser også æg

Lacto/Ovo: Spiser også  mejeriprodukter og æg

 

Flexitar

Spiser hovedsageligt vegetarisk og hvor kød/fisk betragtes som et TILVALG.

Flere og flere lever i dag som flexitarer. Dyrevelfærd og klima vægtes højt - og eftersom kød/fisk er et tilvalg, så er der ekstra fokus på god og smagfuld kvalitet.

Det skal nemlig smage godt på flere niveauer.

Plantebaseret

Spiser hovedsagelig hele og uforarbejdede planter, såsom frugt, grønt, bælgfrugter og fuldkorn. Hertil små mængder af forarbejdede produkter og animalske produkter.

I et sundhedsmæssigt perspektiv, er plantebaseret at foretrække fremfor en vegetarisk livsstil, hvis der leves af mange forarbejdede produkter, såsom hvidt mel og raffineret sukker.

Indholdet af vitaminer og mineraler er jo naturligt højere, når man lever af uforarbejdede planter/fødevarer.

De nye kostråd tager sit udspring i den plantebaserede levevis. 

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.

Både helt uden og med omtanke 

I vores butikker har vi et stort udvalg af varer, som er helt uden. Dvs varer, som fx er veganske, uden gluten, uden laktose mv.

Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af emballage og rengøringsartikler, der er produceret med omtanke for miljøet.