Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Men endnu flere lever mere og mere plantebaseret og vil ikke nødvendigvis kalde sig vegetarer.

I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af plantebaserede varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste 3 nemlig: Veganer, Vegetar og andre spise-tendenser (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du "at konvertere" din forretning til mere plantebaseret, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i  en video, som godt nok blev optaget under Corona, men erfaringerne er stadig gode. 

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Vegetar

At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg.

Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

At leve vegansk er en livsstil og levevis, som søger ”at undgå" (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”.

Definitionen stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’.


Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, ud over kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Andre spise-tendenser

Fleksitar: Supplerer sin plantebaserede kost med animalske produkter, men ikke hver dag. 

Pesco-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke andet animalsk.

Ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med æg, men ikke andet animalsk.

Pollo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med kylling, men ikke andet animalsk.

Lakto-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeriprodukter, men ikke andet animalsk.

Lakto-ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeri/æg produkter, men ikke andet animalsk. 

 
 

Udvalgte varer

 

Her finder du et udpluk af varer, der er gode i planterige serveringer. Varerne er set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

Vi tager forbehold for udsolgte varer, leverandørsvigt, prisændringer samt "trykfejl". 

 

Set i begge butikker

vnr. 179306

TOFU SILKE ØKO 300 G

15,99 pr. stk.

Den ægte Japansk økologisk silke tofu har en kompakt og silkeblød tekstur. Den kan både skæres, steges, moses og koges. Tofu kan bruges på mange måder, lige fra suppe til smoothies og desserter. Tofu er en populær proteinkilde og en super god løsning til veganske/vegetarretter.

Leverandør: Clearspring

 

Set i begge butikker

vnr. 254896

URTEKRAM GRØNNE LINSER ØKO. 2,5 KG

Kr. 74,99 pr. ps.

De smukke, grønne linser skal ikke sættes i blød inden kogningen, der tager ca. 30-40 min. Nydes som fyld i varme supper, sammenkogte retter eller som kolde i salater. Linserne kan også blendes med lidt olie og forskellige krydderier og nydes som en hjemmelavet dip til brød, grøntsager eller kød.

Leverandør: Midsona

 

Set i begge butikker

vnr. 266490 (FROST)

VEGETARPØLSER 60 G

273,99 pr. krt.

Med Naturli' Pølse kan du nu lave veganske hotdogs mv. Produktet har en god konsistens og udseende som gør dem meget vellidte. Opvarm i ovn. Opvarm direkte fra frost. Produktet er fri for æg, mælk og gluten. Denne pølse bruges i Naturli Green Dog konceptet.

Leverandør: Beauvais A/S Jyderup

 

Set i begge butikker

vnr. 277853

VEGANSK MAYONNAISE 5 KG

144,99 pr. sp.

Vegansk alternativ til mayonnaise fra Rapsona, som vi har et stort udvalg af produkter fra. Den er mild og cremet, og med en flot glat konsistens. Er perfekt i din sandwich eller veggieburger, eller hvor du nu har brug for ekstra skøn smag og smørelse.

Leverandør: Rapsona

 

Set i begge butikker

vnr. 287699 (FROST)

FALAFEL 1 KG

44,99 pr. ps.

Brug Ardo falafeI i stedet for kød, som tilbehør til kød-, fjerkræ- og fiskeretter eller som snacks med fx aioli, avocadocreme, hummus eller krydderurtedressing. Kan tilberedes i både ovn og friture. Hver falafel vejer 15 g. pr. stk.

Leverandør: Ardo

 

Set i begge butikker

vnr. 299305 (FROST)

THE BEYOND BURGER 10 X 113,5 G

199,99 pr. krt.

Prøv vores lækre plantebaserede The Beyond Burger, som er fremstillet af ærteprotein. Du finder burger”bøfferne” i frostboksen og det eneste du skal gøre, er at optø burgerne i køleskabet natten over og derefter stege dem ca. 3 min. på hver side. ”Mums” siger vi bare

Leverandør: Cater Food

 

Set i begge butikker

vnr. 301243

HUMMUS ORIGINAL 10 KG

289,99 pr. sp.

Den dejlige cremede Hummus er fremstillet af kikærter blandet med første klasse tahini. Tahini er en sesammasse og har en stor effekt på hummussens smag og farve. Dette giver hummussen dens lyse og friske farve samt dens lækre konsistens.

Hummussen er både gluten- og laktosefri, og kan serveres med brød, grillede kødretter, salat og sandwich.

Leverandør: Darna Delikatesser

 

Set i begge butikker

vnr. 313635

NATURLI JOE' KURT NATUREL 1 L

25,99 pr. stk.

Naturli’s Joe Kurt er en cremet og perfekt syrlig klassiker til morgenmaden, hvor den kan toppes med lige det man serverer – men som vegansk alternativ til de veganske gæster. Derudover kan den også bruges til at lave dressinger og tzatziki til som passer til både frokost- og aftenmenuen. Selvfølgelig er den 100% plantebaseret, glutenfri og lavet på mandler fra Sicilien.

Leverandør: Dragsbæk A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 315175

OATLY IMAT FRAICHE 200 ML

12,99 pr. bg.

Dette er fraiche uden creme og en rigtig god erstatning for den sædvanlige creme fraiche. Den er fast og stadig cremet. Oatly iMat fraiche er super nem at bruge og fungerer lige godt kold som varm, og er med andre ord både rørbar og kogebar. Opbevares i køleskabet.

Leverandør: Oatly EMEA AB

 

Set i begge butikker

vnr. 324474 (frost)

SVAMPEBØFFEN ØKO PLANTEBASEREDE BØFFER 3 KG 

Kr. 339,99 pr. krt.

Plantebaserede økologiske bøffer lavet på champignon, rødbede, bønner og brune ris og er smagt til med timian og hvidløg, hvilket giver masser af umami og et godt bid. Den er perfekt i burgere, sandwich og kan selvfølgelig også nydes alene med tilbehør.

Leverandør: Planteslagterne

 

Set i begge butikker

vnr. 324474

RØDBEDEBURGER 1 KG

Kr. 74,99 pr. ps.

Disse rødbedeburgere er fremstillet med bl.a. kidneybønner, bulgur og gulerødder vendt i en sprød rødbede crust. Den bringer ekstra farve til tallerknerne, og gør det nemt at lave veganske retter som fx en pariserbøf med kapers, peberrod, purløg og rødløg og er et godt alternativ til kød. Der er 10 stk. á 100 g i en pose med 1 kg.

Leverandør: Ardo

 

Set i begge butikker

vnr. 337273

VEGAN ZEASTAR 1 KG

156,99 pr. ps.

Lækre alternativer til fisk, der gør det både nemt og kreativt at arbejde med fiskeretter i det plantebaserede køkken. Du finder fx sashimi NoTuna, Kalimariz, sashimi Zalmon og Shimpz i incos sortiment. Så uanset om menuen står på tun, blæksprutte, sushi eller tigerrejer kan du også servere det for den veganske gæst.

Leverandør: Vegedan ApS

 

NYHED

Den danske virksomhed, Agrain, upcykler den tilbageværende kornmasse fra øl- og whiskyproduktion (mask) til et økologisk og bæredygtigt specialmel med et højt fiber- og proteinindhold.

Med melet som grundingrediens producerer Agrain Crackers, Crisps, Granola og melblandinger. Og dit eget brød og bagværk kan med maskmelen få et godt og bæredygtigt tilskud!

Findes i Glostrup og på trapperne i vores butik i Kødbyen. 

Leverandør: Christiansen & Partners

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.