Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Det vil altså sige, at mange af dine yngre gæster kan være vegetarer/veganere.

Så med den baggrund, byder vi nu velkommen til Vores Veggie Verden. I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af både veganske og vegetariske varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte Veggie varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste 3 nemlig: Veganer, Vegetar og andre spise-tendenser (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du at konvertere din forretning fra konventionelt til veggie, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i videoen herunder.

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Vegetar

At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg.

Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

At leve vegansk er en livsstil og levevis, som søger ”at undgå" (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”.

Definitionen stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’.


Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, ud over kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Andre spise-tendenser

Fleksitar: Supplerer sin plantebaserede kost med animalske produkter, men ikke hver dag. 

Pesco-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke andet animalsk.

Ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med æg, men ikke andet animalsk.

Pollo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med kylling, men ikke andet animalsk.

Lakto-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeriprodukter, men ikke andet animalsk.

Lakto-ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeri/æg produkter, men ikke andet animalsk. 

 
 

Udvalgte Veggie varer

 

Her finder du et udpluk af vores Veggie varer, som vi har set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

Vi tager forbehold for udsolgte varer, leverandørsvigt, prisændringer samt "trykfejl". 

 

Findes i København

vnr. 336126

COLD BREW COFFEE BLACK 25 CL
Cold Brew coffee er brygget på koldt vand i flere timer for at få den rene kaffesmag uden bitterhed og syrlighed. Den er drikkeklar og fungerer også som en forfriskende energidrik. Nydes køligt eller med isterninger og kan bruges til at lave espresso martini og shots. 

Leverandør: ZoZozial Coffee Roaster ApS

 

 

Findes i København

vnr. 338382 (FROST)


KLASSISK ØKO. TÆMPEH I TERN 5,4 KG 
399,00 pr. ks.

Denne TÆMPEH er lavet på økologiske og nordiske bælgfrugter, og er fuld af uforskammet god smag. TÆMPEH er fermenteret og ”ready-to-cook”, så du kan tilberede det som du vil. Man kan stege TÆMPEH, så den bliver sprød og fuld af smag og umami. Den kan bruges i gryderetter uden at koge ud og kan generelt marineres lige præcis efter den smag, du ønsker.

Leverandør: Foodture ApS

Vegansk

 

Findes i begge butikker

vnr. 306987

BBQ GLAZE CHIPOTLE 2,5 KG
157,99 pr. dk.
Smagfuld og kraftig klassisk BBQ glaze til glasering med velbalanceret smag af røg og chili. Den er lækker med svinekød, fjerkræ og okse. Når kødet grilles, kan man med fordel undervejs påføres glazen for en herlig skinnende grillet smagfuld overflade. Produceret efter original opskrift fra Kansas City, USA.
Leverandør: Santa Maria

Vegansk

 

Findes i begge butikker

vnr. 315175

 

OATLY IMAT FRAICHE 200 ML
12,99 pr. bg.

Dette er fraiche uden creme og en rigtig god erstatning for den sædvanlige creme fraiche. Den er fast og stadig cremet. Oatly iMat fraiche er super nem at bruge og fungerer lige godt kold som varm, og er med andre ord både rørbar og kogebar. Opbevares i køleskabet.

Leverandør: Oatly EMEA AB

Vegansk

 

Findes i begge butikker

vnr. 310984 (FROST)

 

NATURLI BURGERS 320 G
35,99 pr. ps. 

Disse burgers er 100 % plantebaserede og 100 % smagfulde til din favoritburger. De er ikke kun plantebaserede, de er også glutenfri. De kommer fra frost, og skal steges 10 minutter på panden eller grilles, hvorefter de er klar til servering sammen med en god vegansk dressing.

Leverandør: Orkla Foods

Vegansk

 

Findes i begge butikker

vnr. 308266


RAPSONA BURGERDRESSING 850 G
24,99 pr. fl.

En god dressing baseret på gode råvarer såsom presset rapsolie, syltede agurker, tomat og sennep. Smagen er mild, og konsistensen cremet. Den ligger perfekt på burgeren, men passer lige så godt til sandwiches og som sauce til diverse retter.

Leverandør: AK Dalby

Vegansk

 

Findes i begge butikker

vnr. 326252


SYLTET GULERØDDER OG HAVTORN 120 G
29,99 pr. gl.

De søde, danske og økologiske gulerødder smager fantastisk, når man sylter dem, men de har brug for et syrligt modspil. Det får de fra havtorn, som vi får fra Høstet på Bornholm. Gulerødderne er sprøde, så de passer perfekt til salater og tapas. Husk, at du også kan bruge lagen som dressing.

Leverandør: Syltet

Vegansk

 

Findes i Glostrup

vnr. 324288 (FROST)


EVAS ÆBLEKAGE 160 G
38,99 pr. pk.

En god æblekage med dejlig smag af æbler, vanilje og kanel. Den er glutenfri, laktosefri og vegansk. Den optøs i køleskab natten over eller nogle timer på køkkenbordet i emballagen, så er dem klar til servering. Den kan også lunes i få minutter i ovnen. Den er perfekt at servere sammen med lidt vegansk is og en kop kaffe.

Leverandør: Schmidt & Thunberg

Vegansk

 

Findes i Glostrup

vnr. 303956


CRUNCHY PEANUTBUTTER ØKO. 350 G
24,99 pr. gl.

Clearsprings lækre økologiske crunchy peanutbutter har et indhold af jordnødder på 99,4%. Smager godt bare som snack - en teskefuld direkte fra glasset, som pålæg, i madretter eller kager. Produktet er glutenfrit og uden palmeolie.

Leverandør: Nature Source

Vegansk

 

Findes i Glostrup

vnr. 333224

SANTINO LANDBRØD MED SPINAT & URTER 10 X 400 G
179,99 pr. krt.

Flot vegansk landbrød med helbladet spinat. Dejlig smag fra surdej, rugsigtemel, rosmarin og persille som giver brødet karakter. Knasende sprød topping af risflager. Brødet er forbagt i stenovn for en saftig krumme og en sprød skorpe (skal bages yderligere (cirka) 11 minutter ved 180 grader, efter optøning).
Leverandør: Mette Munk

Vegansk

 

Findes i København

vnr. 334981

CIPOLLE BORETTANE 2,4 KG
109,99 pr. ds.

Borettaneløget er et meget delikat løg, der er typisk for Boretto, en by ved Po-floden i Emilia Romagna-regionen. Cipolle Borettane fra Menu Italiano er tilberedt og dækket med balsamico glace og udgør et særligt lækkert tilbehør til kødretter eller buffeter.

Leverandør: Menu Italiano

Vegansk

 

Findes i København

vnr. 334960

ØKO. KARRY SMØREPÅLÆG 200 G
18,99 pr. gl.

Økologisk plantebaseret smørepålæg med en delikat smag fra grøntsager, urter og krydderier. Sødmen fra gulerødder er kombineret med umami fra champignons og teksturen er understøttet med dejlige proteinrige linser. Herefter har Rømer Vegan drysset rundhåndet med karry og finjusteret med andre naturlige smagsforstærkere. Resultatet er en rigtig lækker postej, der smager skønt på brød, i en sandwich, til små tapas, på kiks og knækbrød eller som dip.

Leverandør: Rømer Vegan

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.

Både helt uden og med omtanke 

I vores butikker har vi et stort udvalg af varer, som er helt uden. Dvs varer, som fx er veganske, uden gluten, uden laktose mv.

Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af emballage og rengøringsartikler, der er produceret med omtanke for miljøet.