Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Det vil altså sige, at mange af dine yngre gæster kan være vegetarer/veganere.

Så med den baggrund, byder vi nu velkommen til Vores Veggie Verden. I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af både veganske og vegetariske varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte Veggie varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste fire nemlig: Veganer, Vegetar, Flexitar og Plantebaseret (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du at konvertere din forretning fra konventionelt til veggie, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i videoen herunder.

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Vegetar

At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

At leve vegansk er en livsstil og levevis, som søger ”at undgå (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”. Definitionen stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’.


Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, ud over kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Andre spise-tendenser

Fleksitar: Supplerer sin plantebaserede kost med animalske produkter, men ikke hver dag. 

Pesco-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke andet animalsk.

Ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med æg, men ikke andet animalsk.

Pollo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med kylling, men ikke andet animalsk.

Lakto-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeriprodukter, men ikke andet animalsk.

Lakto-ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeri/æg produkter, men ikke andet animalsk. 

Udvalgte Veggie varer

 

Se her et udpluk af vores Veggie varer, som vi har set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.

Både helt uden og med omtanke 

I vores butikker har vi et stort udvalg af varer, som er helt uden. Dvs varer, som fx er veganske, uden gluten, uden laktose mv.

Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af emballage og rengøringsartikler, der er produceret med omtanke for miljøet.