Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Men endnu flere lever mere og mere plantebaseret og vil ikke nødvendigvis kalde sig vegetarer.

I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af plantebaserede varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste 3 nemlig: Veganer, Vegetar og andre spise-tendenser (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du "at konvertere" din forretning til mere plantebaseret, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i  en video, som godt nok blev optaget under Corona, men erfaringerne er stadig gode. 

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Vegetar

At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg.

Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

At leve vegansk er en livsstil og levevis, som søger ”at undgå" (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”.

Definitionen stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’.


Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, ud over kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Andre spise-tendenser

Fleksitar: Supplerer sin plantebaserede kost med animalske produkter, men ikke hver dag. 

Pesco-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke andet animalsk.

Ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med æg, men ikke andet animalsk.

Pollo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med kylling, men ikke andet animalsk.

Lakto-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeriprodukter, men ikke andet animalsk.

Lakto-ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeri/æg produkter, men ikke andet animalsk. 

 
 

Udvalgte varer

 

Her finder du et udpluk af varer, der er gode i planterige serveringer. Varerne er set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

Vi tager forbehold for udsolgte varer, leverandørsvigt, prisændringer samt "trykfejl". 

 

Set i begge butikker

vnr. 345757

FRANKLIN PINK GRAPEFRUIT

7,00 pr. fl. ex. pant

En kulsyreholdig læskedrik med frisk smag af pink grapefrugt, som helt bestemt kan spice dit drinkskort op. Indeholder hverken kunstige farvestoffer, aromaer eller sødemidler samt ingen konserveringsmidler. Dens flotte og naturlige farve kommer gennem farvekoncentrat fra sort gulerod.

Leverandør: Marie Brizard Scandinavia A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 345807

NATURLI’ OAT BARISTA CARAMEL 1 L

16,99 pr. stk.

Den er cremet, rig og med en uimodståelig smag af karamel. Perfekt til at sætte særpræg på din kaffe! Skum den til plantebaseret baristakunst, brug den i en grøn shake eller prøv den, når du bager – kun fantasien sætter grænser. Tasty Caramel er baseret på havre og er beriget med calcium, vitamin D, B2 og B12.

Leverandør: Dragsbæk A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 324480

VEGANSK GREEK STYLE OST MED OREGANO/OLIVEN 

26,99 pr. stk.

En lækker vegansk ost, der kan anvendes som feta. Den er primært er baseret på kokosolie. Den let salte og pikante smag fra oregano og oliven er god i salat, men kan også anvendes som smagsgiver i andre retter. Prøv den i en græsk salat med sorte oliven.

Leverandør: Vegedan ApS

 

Set i begge butikker

vnr. 284057

PESTO GRØN VEGANSK 950 G

104,99 pr. gl.

En italiensk produceret pesto, som kan serveres i retter for alle dine gæster. Udover at være fri for animalske proteiner, er den også fri for nødder, gluten, laktose og palmeolie. Med sin cremethed fra kartoffelflager, tekstur fra malede hørfrø og skønne smag fra basilikum, kan denne pesto sætte præg på hver servering.

Leverandør: Wiik & co. 

 

Set i begge butikker

vnr. 252609

SOYA BITES ØKO 175 G

24,99 pr. ps.

Sojastykker er fremstillet udelukkende af økologiske sojabønner. Sojabønnerne presses mekanisk for at adskille oliedelen. Sojastykkerne produceres derefter af det proteinrige mel. Anvendes til sammenkogte retter, vegetabilske "frikadeller" og wokretter. Proteinindholdet i 100 g tørrede sojastykker svarer ca. til 220 g rå kylling.

Leverandør: Midsona Danmark A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 326599 (FROST)

DRØMMEKAGE KARLAS 16-STK

179,99 pr. øsk.

Den velkendte kage, men nu naturligt glutenfri, laktosefri og vegansk. Kommer forskåret i 16 stykker og skal derfor blot optøs og serveres. Den er klar til servering efter en optøning natten over i køleskab eller nogle timer på køkkenbordet i emballagen. Vi anbefaler en kort tur i ovnen, så bliver den til en lun fornøjelse på tallerkenen for dine gæster.

Leverandør: Schmidt & Thunberg ApS

 

Set i København

vnr. 341056 (FROST)

FALAFEL NORDISK ØKO 2 KG

144,99 pr. ks.

Nordisk Falafel er en lokal version af den klassiske falafel. Den er derfor lavet på danske gule ærter og friske grønne ærter. Den er sprød udenpå og blød indeni. Smagen er sød og nænsomt smagt til med friske krydderurter. Kan nydes både lun og kold - helt uden at være tør.

Leverandør: Planteslagtere A/S

 

Set i København

vnr. 340686

ØKO ATLANTISK DULSE TANG 8 G

34,99 pr. stk.

Clearsprings lækre, sprøde økologiske snacks. Chipsene er lavet af Nori-tang med kun 28 kalorier pr pakke. Kan spises som den snack den er, bruges til din sushi eller drysses over din salat. Gluten- og hvedefri og har et højt indhold af protein og fibre. Fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.

Leverandør: Naturesource

 

Set i København

vnr. 344708

JÖRD ØKO SYRNET HAVREPRODUKT MED JORDBÆR 400 G

13,99 pr. bg.

Økologisk syrnet havreprodukt med jordbær. Perfekt til morgenmenuen eller den lille sult, der kommer snigende i løbet af dagen. Servér med alverdens toppings som granola eller blend med friske frugter til en mættende smoothie on-the-go. Faktisk kan den også bare serveres som den er smagfuld, vegansk og lækker i sin konsistens.

Leverandør: Arla Food AMBA

 

Set i Glostrup

vnr. 346095 (FROST)

FALAFFEL KUGLER 28 G

46,99 pr. ps.

Disse lækre falafler fra Hani’s går som fyld i alt fra salater, til wraps og burgere – men kan sagtens spises som de er. De er lavet på kikærter og får sin unikke smag fra friske krydderurter som persille og koriander samt krydderiblandingen, som er tilsat. Kan tilberedes fra frost i forvarmet ovn (220 grader varmluft) i 4-5 min eller i friture 4-6 min.

Leverandør: King Fish ApS

 

Set i Glostrup

vnr. 344708

CHOKOLADEBAR MED HASSELNØD 80 G

13,99 pr. stk.

En lækker vegansk chokoladebar baseret på rismælk med hasselnøddeknas. Er perfekt on-the-go til kaffen eller til den lille sult. Den er både gluten- og laktosefri, og kan derfor nydes uden problemer. Baren er rig på smagen af belgisk chokolade, med præg af italienske hasselnødder. 

Leverandør: Christiansen & Partners

 

Set i Glostrup

vnr. 271372

KRYDDERIMIX RUB CHIPOTLE/CITRUS 650 G

109,99 pr. pk.

Krydderiblanding med chipotle og citrus. Perfekt som en tør marinade lige som den er, eller som smagsstof i våde marinader, krydret smør, salatdressinger og saucer.

Leverandør: Santa Maria AB

 

NYHED

Den danske virksomhed, Agrain, upcykler den tilbageværende kornmasse fra øl- og whiskyproduktion (mask) til et økologisk og bæredygtigt specialmel med et højt fiber- og proteinindhold.

Med melet som grundingrediens producerer Agrain Crackers, Crisps, Granola og melblandinger. Og dit eget brød og bagværk kan med maskmelen få et godt og bæredygtigt tilskud!

Findes i Glostrup og på trapperne i vores butik i Kødbyen. 

Leverandør: Christiansen & Partners

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.