Vores Veggie Verden

Vidste du at:

Jf. Vegetarisk Forening lever 5,2% af de unge ml. 18-34 år vegetarisk og ca. 70% af landets vegetarer er kvinder. Det vil altså sige, at mange af dine yngre gæster kan være vegetarer/veganere.

Så med den baggrund, byder vi nu velkommen til Vores Veggie Verden. I vores butikker finder du et kæmpe sortiment af både veganske og vegetariske varer og udvalget bliver hele tiden større og større.

Se udvalgte Veggie varer - udskiftes hver 14. dag Plantebaserede opskrifter
 

Veggie spisetendenser og kundeerfaring

Flere og flere spisetendenser dukker op. Vi har her valgt at liste 3 nemlig: Veganer, Vegetar og andre spise-tendenser (kilde: Fødevareguiden og Vegetarisk Forening).

Overvejer du at konvertere din forretning fra konventionelt til veggie, så se og hør erfaringerne fra en af vores gode kunder i videoen herunder.

 

Spiseretninger og -tendenser Gode råd og kundeerfaring (video)

Vegetar

At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg.

Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

At leve vegansk er en livsstil og levevis, som søger ”at undgå" (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”.

Definitionen stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’.


Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, ud over kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Andre spise-tendenser

Fleksitar: Supplerer sin plantebaserede kost med animalske produkter, men ikke hver dag. 

Pesco-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke andet animalsk.

Ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med æg, men ikke andet animalsk.

Pollo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med kylling, men ikke andet animalsk.

Lakto-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeriprodukter, men ikke andet animalsk.

Lakto-ovo-vegetar: Supplerer sin plantebaserede kost med mejeri/æg produkter, men ikke andet animalsk. 

 
 

Udvalgte Veggie varer

 

Her finder du et udpluk af vores Veggie varer, som vi har set i vores butikker i København og Glostrup.

Vi skifter varerne hver 14. dag, så du altid kan være opdateret.

Vi tager forbehold for udsolgte varer, leverandørsvigt, prisændringer samt "trykfejl". 

 

Set i København

vnr. 341263

PICKLES VEGANSK 340 G

27,99 pr. gl.

Friskt, sødt og syrligt i ét lille glas – dét byder Pickles fra Kok.dk på. Som vi kender pickles, er det skårne grøntsager, som ligger i lage til det er klar til brug. Denne variant skal der dog ikke ventes på, da den kan bruges direkte fra glasset på diverse pålæg eller varmes op i vandbad til retter, som trænger til et friskt, sødt og syrligt pift.

Leverandør: Kok.dk

 

Set i København

vnr. 341801

TAHINI SORT ØKO 170 G

24,99 pr. gl. 

Tahini er et populært middelhavs- og mellemøstligt krydderi, som er lavet af sesamfrø. Clearsprings Organic Tahini Black Sesame produceres af en tredje generations familieproducent i Europa, hvor de har lavet Tahini siden 1949. Clearspring Organic Tahini bruger de fineste, mest omhyggeligt udvalgte 100% økologiske hele sorte sesamfrø, som efterfølgende ristes og males til en jævn pasta. Tahini lavet på den sorte sesam sort gør, at den har en stærkere, rigere og lidt mere nøddeagtig smag end hvid sesam tahini. Denne usædvanlige sorte farve bringer kontrast til dine retter, gør sig perfekt alene eller dryppet på salater og dampede grøntsager. OBS. en vis olieseparation kan forekomme, da der ikke tilsættes emulgeringsmidler, rør derfor godt rundt før brug.

Leverandør: Nature Source

 

Set i Glostrup

vnr. 341443

SVAMPE CHIPS M/CHILI 50 G

24,99. pr. ps.

Vil du prøve noget helt andet? Så skal du prøve denne lækre og sprøde - Forestly Shiitake Mushroom Chips, som er fuld af umami-smag. Denne snack er nemlig et velsmagende produkt til alle snackelskere, da den udover at være yderst delikat også er vegansk og glutenfri, så alle kan være med. De økologiske Shiitakesvampene som er hovedingrediensen tilberedes forsigtigt og krydres herefter med salt og peber, wasabi eller chilipeber. Udover at blive serveret i snackskålene, kan de også hakkes og drysses over salaten, suppen eller en helt tredje ret! 

Leverandør: Christiansen & Partners

 

Set i København (FROST)

vnr. 341263

SORBET ACAI BERRY ØKO 3,6 L

279,99 pr. æsk.

En lækker og smagfuld vegansk sorbet fra mærket Sambazon, lavet af de skønne Acaibær, som vokser på palmetræerne langs flodbredden, der løber gennem Amazonas Regnskov. I Brasilien anvendes bærerne til den brasilianske dessert ”Açaí na tigela”, hvor de frosne bær blendes til smoothie-konsistens og herefter serveres i en skål, med lækker topping som friske Açaíbær, banan, kokosflager osv. På samme måde kan denne veganske sorbet blendes og anrettes på samme vis til en farverig, smagfuld og vegansk dessert.

Leverandør: LOGISTICS FOR YOU BV

 

Set i Glostrup

vnr. 330147

MAYO VEGAN 1 KG

51,99 pr. fl.

Vores helt egen Heinz mayo - nu som 100% vegansk mayo. Samme gode smag og ideal til alle vegetariske eller veganske retter. Slip fantasien løs og sammensæt yndlingsmayoen til din menu med Heinz veganske Mayo. Tilsæt f.eks. chili til spicy mayo eller urter, så der kommer spark i dippen til pomfritterne eller i sandwichen.   

Leverandør: Conaxess Trade Denmark A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 324466

VEGANSK CHEDDAR THE VINTAGE 200 G

24,99 pr. stk.

Ekstra stærk Cheddar smag med let smuldrende tekstur. Dens dybde smag, som lægger sig tæt op ad cheddar, gør den til en interessant og usædvanlig god vegansk ost, som alternativ i det veganske køkken. Netop grundet den dybe smag, kan den enten rives, så den kan anvendes som tilbehør til varme retter eller nydes alene med kiks og en god chutney efter eget valg på et fad.  

Leverandør: Vegedan ApS

 

Set i begge butikker (FROST)

vnr. 319451

ICE BAKERS BROWNIE BUNCH 5 L

222,99 pr. bg.

ICE BAKERS er dansk og lokaliseret i naturskønne Thy, hvor virksomhedens to connaisseurs Claus & Rasmus’ vigtigste opgave er at udvikle fremtidens isdesserter til alle isglade danskere. De sætter en stor ære i at tilbyde en is til ALLE – derfor er deres produkter 100 % plantebaserede. Ice Bakers brownie bunch opfylder isdrømmen uden at gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet.

Leverandør: Dragsbæk A/S

 

Set i Glostrup (FROST)

vnr. 316500

NATURLI´PIZZA MEXICANA 350 G

32,99 pr. stk.

En lækker og smagfuld pizza med hakket sojaprotein, smagfulde krydderier, tomat, jalapeno og en rigtig god vego-ost. Efter en tur i ovnen er den klar til servering. Pizzaen er forbagt i stenovn, og anbefales at blive tilberedt fra frost i en forvarmet ovn 225°C eller varmluft 200°C i 14 – 16 min.

Leverandør: Orkla Foods - Skælskør

 

Set i begge butikker

vnr. 313999

RAWBITE ORANGE/CACAO ØKO 50 G

12,99 pr. stk.

I denne uimodståelige orange-kakao bar fra Rawbite er der smæk på smagen. Kombinationen af kakao og appelsin, giver den en friskhed samtidig med dybde, og er derfor lækker at slukke den hurtige sult med. Som dens mange søskende er hovedingrediensen tørret frugt og nødder, og besidder kun naturligt indhold af sukker, baren kan derfor nydes på farten og med god samvittighed.

Leverandør: Rawbite ApS

 

Set i begge butikker

vnr. 313659

NATURLI´RISDRIK 1L ØKO

19,99 pr. stk.

Smagfuld og lækker risdrik, som i den grad sender sin ros til risene, da den har/er:

  • Frisk sød smag, uden tilsat sukker
  • Sødme, som kommer fra risene selv
  • Lavet af ris fra Europa

Risdrik kan med fordel anvendes i kaffen, smoothies eller i madlavningen. 

Leverandør: Dragsbæk A/S

 

Set i begge butikker

vnr. 309483

JACKFRUIT I SALTLAGE ØKO 400 G

19,99 pr. ds.

Jackfruit er en unik tropisk frugt, som har opnået stor popularitet i Europa i de seneste år, og kommer økologisk på dåse fra Biogan, så den er lige til at anvende. Jackfruit har en mild, sød og frugtig smag med søde noter af æble, ananas, mango og banan. Det smager dog ikke af særligt meget, og skal derfor krydres godt. Vegetarer og veganere bruger ofte jackfruit som køderstatning grundet dets konsistens, da den minder om trevlet kød, hvor jackfruit er fremragende som en vegansk udgave af f.eks. pulled pork.

Produktet har et lavt kalorieindhold og kommer i en BPA-fri dåse.

Leverandør: Biogan A/S

 

Set i begge butikker 

vnr. 309077

KOKOSCREME 250 ML

14,99 pr. stk.

Dette er en lækker cremet kokosnødcreme, der er perfekt i både currys og desserter. Men bør også prioriteres som første valg, hvis det ønskes at erstatte fløde med en vegansk og laktosefri variant, som også skal kunne piskes!

Leverandør: Santa Maria

Om at gå veggie vejen

Vi har besøgt vores gode kunde Veggieday.dk, som fortæller om de overvejelser og erfaringer, der blev gjort i forbindelse med omlægning til Veggie....midt i en Corona tid.

 

Er der noget specifikt, du vil høre om? Så find videoafsnittet her

 

 

Gode råd og erfaringer

 

For nogle kan tanken om at omlægge til Veggie være en stor mundfuld, så du kan jo starte i det små, og derefter gå all in.

Spørg hvilken "spise-præference" gæsten har, når du modtager bestillingen. Det giver mere tid til at trylle og være kreativ. At tilbyde en grøn salat med agurk, tomat og majs er ikke længere nok! 

Tænk i farver, former og krydderi - der må gerne være smæk på alle ting.

Servér altid retter med et højt indhold af fx bælgfrugter, frugter, grøntsager og fuldkorn og hav så fisken klar, hvis din gæst fx er pesco-vegetar og/eller den lækre udskæring, hvis din gæst er flexitar. 

Husk at du altid kan bruge os i butikkerne. Vi står klar med gode råd og vejledning, et sortiment der bugner af Veggie - og har masser af gratis opskrifter på inco.dk.

Både helt uden og med omtanke 

I vores butikker har vi et stort udvalg af varer, som er helt uden. Dvs varer, som fx er veganske, uden gluten, uden laktose mv.

Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af emballage og rengøringsartikler, der er produceret med omtanke for miljøet.